Foarte gustoase, fragede si satioase. Perfecte pentru micul-dejun sau de pus la pachet. Incercati-le, n-o sa va para rau.
Ingrediente pentru aluat : pentru 8 bucati
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-un sfert de lingurita zahar
-1 lingurita cu varf de sare
-200 ml lapte
-100 ml ulei
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-un sfert de lingurita zahar
-1 lingurita cu varf de sare
-200 ml lapte
-100 ml ulei
Ingrediente pentru umplutura :
-150 g sunca presata, taiata cubulete marunte
-100 ml smantana (20-25 % grasime)
-150 g porumb dulce din conserva
-2 catei de usturoi, zdrobiti prin presa de usturoi
-1 ceapa rosie mica, tocata marunt
-sare, piper dupa gust
-150 g sunca presata, taiata cubulete marunte
-100 ml smantana (20-25 % grasime)
-150 g porumb dulce din conserva
-2 catei de usturoi, zdrobiti prin presa de usturoi
-1 ceapa rosie mica, tocata marunt
-sare, piper dupa gust
Ingrediente pentru uns / presarat deasupra :
-1 galbenus de ou
-50 ml smantana (20-25 % grasime)
-100 g cascaval razuit
-1 galbenus de ou
-50 ml smantana (20-25 % grasime)
-100 g cascaval razuit
Preparare :
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul, drojdia si se lasa 2-3 minute, pana se umfla. Intr-un vas se cerne faina, se adauga sarea, uleiul, laptele cu drojdia si se framanta un aluat elastic. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina (sa nu ramana aluatul foarte unsuros, dar sa nu punem nici faina in exces ca sa fie tare). Se lasa 1 ora si jumatate la dospit intr-un loc caldut, in vasul in care s-a framantat (se acopera vasul cu un servet curat de bucatarie).
Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol toate ingredientele mentionate mai sus si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Aluatul se intinde sub forma dreptunghiulara (circa 6 mm grosime) si se taie in 8 parti egale (vezi imaginile). Umplutura se imparte in mod egal pe partea de jos a bucatilor de aluat, se acopera umplutura cu partea de sus a aluatului si se sigileaza marginile pernitelor cu ajutorul unei furculite (vezi imaginile).
Se pun pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata (mie mi-au incaput 4 bucati intr-o tava), se ung deasupra cu amestecul de galbenus-smantana, se presara cu cascaval ras.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul, drojdia si se lasa 2-3 minute, pana se umfla. Intr-un vas se cerne faina, se adauga sarea, uleiul, laptele cu drojdia si se framanta un aluat elastic. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina (sa nu ramana aluatul foarte unsuros, dar sa nu punem nici faina in exces ca sa fie tare). Se lasa 1 ora si jumatate la dospit intr-un loc caldut, in vasul in care s-a framantat (se acopera vasul cu un servet curat de bucatarie).
Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol toate ingredientele mentionate mai sus si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Aluatul se intinde sub forma dreptunghiulara (circa 6 mm grosime) si se taie in 8 parti egale (vezi imaginile). Umplutura se imparte in mod egal pe partea de jos a bucatilor de aluat, se acopera umplutura cu partea de sus a aluatului si se sigileaza marginile pernitelor cu ajutorul unei furculite (vezi imaginile).
Se pun pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata (mie mi-au incaput 4 bucati intr-o tava), se ung deasupra cu amestecul de galbenus-smantana, se presara cu cascaval ras.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu