Un chec foarte pufos si moale, imbogatit cu bilute delicioase de branza de vaci. Desertul potrivit pentru sfarsitul de saptamana. Va fi cu siguranta pe gustul celor mici si nu numai...
Dimensiunea tavii 22*36 cm. Daca folositi o tava mai mare, sa zicem de 28*40 cm, atunci cantariti o data si jumatate toate ingredientele.
Ingrediente pentru blat :
-5 oua
-200 g zahar
-80 ml lapte
-80 ml ulei
-2 linguri cacao, de buna calitate
-200 g faina
-1 plic praf de copt (10 g)
Ingrediente pentru blat :
-5 oua
-200 g zahar
-80 ml lapte
-80 ml ulei
-2 linguri cacao, de buna calitate
-200 g faina
-1 plic praf de copt (10 g)
Ingrediente pentru umplutura :
-500 g branza de vaci
-4 linguri gris
-1 ou
-5 linguri zahar
-coaja razuita de la o lamaie
-500 g branza de vaci
-4 linguri gris
-1 ou
-5 linguri zahar
-coaja razuita de la o lamaie
Preparare:
Pentru umplutura, amestecam branza de vaci cu oul, zaharul, grisul si coaja razuita de lamaie (cu mixerul). Cu mainile umede formam bilute (cam de marimea unei nuci mai mari) - vezi imaginile.
Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, adaugam putin cate putin uleiul, apoi laptele. Amestecam (se cerne) faina cu praful de cacao, praful de copt si amestecam in aluatul de dinainte.
Albusurile se bat spuma tare si le incorporam cu grija in compozitie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, iar deasupra aranjam bilele de branza, apasandu-le cu grija in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. La mine a stat circa 45 minute, dar depinde de cuptor. Nu uscati in exces prajitura, cand nu se mai lipeste nimic de scobitoare, iar deasupra e destul de ferma, e gata !
Se presara cu zahar pudra cand s-a racit putin.
Pentru umplutura, amestecam branza de vaci cu oul, zaharul, grisul si coaja razuita de lamaie (cu mixerul). Cu mainile umede formam bilute (cam de marimea unei nuci mai mari) - vezi imaginile.
Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, adaugam putin cate putin uleiul, apoi laptele. Amestecam (se cerne) faina cu praful de cacao, praful de copt si amestecam in aluatul de dinainte.
Albusurile se bat spuma tare si le incorporam cu grija in compozitie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, iar deasupra aranjam bilele de branza, apasandu-le cu grija in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. La mine a stat circa 45 minute, dar depinde de cuptor. Nu uscati in exces prajitura, cand nu se mai lipeste nimic de scobitoare, iar deasupra e destul de ferma, e gata !
Se presara cu zahar pudra cand s-a racit putin.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu