Muffins foarte pufosi, moi, cu multa ciocolata. Foarte usor de facut si super gustosi. Le recomand cu mare caldura...
Ingrediente : pentru circa 12-16 bucati, depinde de marimea formelor.
-250 g faina alba de tip 000
-2 linguri cacao de buna calitate
-o jumatate de plic praf de copt (6 g)
-100 ml ulei
-100 g crema de alune Nutella / Fineti, etc.
-100 g zahar
-3 oua
-100 ml smantana cu 20-25 % grasime
-250 g faina alba de tip 000
-2 linguri cacao de buna calitate
-o jumatate de plic praf de copt (6 g)
-100 ml ulei
-100 g crema de alune Nutella / Fineti, etc.
-100 g zahar
-3 oua
-100 ml smantana cu 20-25 % grasime
Ingrediente pentru ornat :
-100 g ciocolata cu lapte + amaruie in amestec (de buna calitate)
-1 lingurita ulei
-2-3 linguri lapte
-50 g migdale / alune nesarate, maruntite
-100 g ciocolata cu lapte + amaruie in amestec (de buna calitate)
-1 lingurita ulei
-2-3 linguri lapte
-50 g migdale / alune nesarate, maruntite
Preparare :
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacao.
Intr-un alt vas, ouale intregi se freaca bine cu zaharul (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga putin cate putin uleiul, smantana, crema de alune Nutella si amestecul de faina-praf de copt-cacao.
Formele de briose se tapeteaza cu hartie speciala, si cu o lingura punem din compozitie in fiecare forma, pana se umple pe 3 sferturi.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Nu uscati in exces briosele !!! Dupa coacere se lasa la racit.
Ciocolata se rupe bucatele, se adauga uleiul, laptele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Cu ajutorul unei lingurite se toarna putina ciocolata topita pe fiecare briosa (vezi imaginile). Se presara briosele cu migdale sau alune maruntite.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacao.
Intr-un alt vas, ouale intregi se freaca bine cu zaharul (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga putin cate putin uleiul, smantana, crema de alune Nutella si amestecul de faina-praf de copt-cacao.
Formele de briose se tapeteaza cu hartie speciala, si cu o lingura punem din compozitie in fiecare forma, pana se umple pe 3 sferturi.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Nu uscati in exces briosele !!! Dupa coacere se lasa la racit.
Ciocolata se rupe bucatele, se adauga uleiul, laptele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Cu ajutorul unei lingurite se toarna putina ciocolata topita pe fiecare briosa (vezi imaginile). Se presara briosele cu migdale sau alune maruntite.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu