Fursecuri deosebit de gustoase şi aromate. Sunt uşor crocante la exterior şi moi pe dinăuntru. Simple şi uşor de făcut ! Încercaţi-le cu încredere !!!
Ingrediente pentru circa 26-28 bucăţi :
- 80 g unt moale, la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- coaja răzuită de la o lămâie
- 250 g făină (nu mai adăugaţi făină în plus !)
- 1 plic praf de copt
- 90 g răzătură de cocos
- un praf de sare
+ zahăr pudră pentru tăvălit biluţele de fursecuri
- 80 g unt moale, la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- coaja răzuită de la o lămâie
- 250 g făină (nu mai adăugaţi făină în plus !)
- 1 plic praf de copt
- 90 g răzătură de cocos
- un praf de sare
+ zahăr pudră pentru tăvălit biluţele de fursecuri
Preparare :
Untul moale se freacă cu zahărul pudră (cu mixerul), până ce compoziţia devine spumoasă, apoi se adaugă pe rând ouăle, sarea, coaja rasă de lămâie, făina cernută împreună cu praful de copt şi răzătura de cocos. Se omogenizeză bine. Compoziţia astfel pregătită se pune la frigider pentru două ore.
Apoi cu mâinile umezite se formează biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se vor tăvăli prin zahăr pudră. Biluţele pregătite se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată (lăsând distanţă între biluţe, deoarece se vor lăţi în timpul coacerii) şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 10-15 minute. Când încep să prindă uşor culoare pe margine, sunt gata ! Nu le uscaţi în exces că vor deveni tari !!! Vezi imaginile din timpul preparării !
După ce se răcesc de tot, se pot păstra în cutii etanşe ! Astfel vor rămâne fragede mult timp !
Untul moale se freacă cu zahărul pudră (cu mixerul), până ce compoziţia devine spumoasă, apoi se adaugă pe rând ouăle, sarea, coaja rasă de lămâie, făina cernută împreună cu praful de copt şi răzătura de cocos. Se omogenizeză bine. Compoziţia astfel pregătită se pune la frigider pentru două ore.
Apoi cu mâinile umezite se formează biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se vor tăvăli prin zahăr pudră. Biluţele pregătite se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată (lăsând distanţă între biluţe, deoarece se vor lăţi în timpul coacerii) şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 10-15 minute. Când încep să prindă uşor culoare pe margine, sunt gata ! Nu le uscaţi în exces că vor deveni tari !!! Vezi imaginile din timpul preparării !
După ce se răcesc de tot, se pot păstra în cutii etanşe ! Astfel vor rămâne fragede mult timp !
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu