Chec foarte moale, pufos, îmbogăţit cu scorţişoară, cacao, cuişoare şi gem de caise. Perfect pentru zilele reci de iarnă, lângă un ceai cald ! Rapid şi uşor de făcut ! Neapărat să-l încercaţi !
Ingrediente : dimensiunea tăvii 20*30 cm - tavă mică (dacă faceţi în tavă mare de aragaz, atunci dublaţi cantităţile !)
- 230 g făină albă
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml ulei
- 1 lingură rasă scorţişoară măcinată
- 1 lingură cu vârf cacao de bună calitate
- o jumătate de linguriţă cuişoare măcinate
- 2 linguri gem de caise / vişine / căpşuni - după preferinţă
- 1 ou
- 250 ml lapte cald
- 1 plic praf de copt (dacă faceţi în tavă mare, ajunge 1 plic şi jumătate de praf de copt)
+ gem de caise / vişine / căpşuni - după preferinţă, pentru uns prăjitura deasupra şi 2-3 linguri nucă de cocos
- 230 g făină albă
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml ulei
- 1 lingură rasă scorţişoară măcinată
- 1 lingură cu vârf cacao de bună calitate
- o jumătate de linguriţă cuişoare măcinate
- 2 linguri gem de caise / vişine / căpşuni - după preferinţă
- 1 ou
- 250 ml lapte cald
- 1 plic praf de copt (dacă faceţi în tavă mare, ajunge 1 plic şi jumătate de praf de copt)
+ gem de caise / vişine / căpşuni - după preferinţă, pentru uns prăjitura deasupra şi 2-3 linguri nucă de cocos
Preparare :
Făina se cerne împreună cu scorţisoara, cacaua, praful de cuişoare şi praful de copt.
Într-un bol se amestecă bine cu mixerul oul, gemul de caise, zahărul pudră, se adaugă treptat uleiul, apoi alternativ amestecul de făină + condimente şi laptele cald. Se omogenizează bine şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până la proba cu scobitoarea (la mine s-a copt în circa 40 de minute).
După coacere se răstoarnă din tavă, se îndepărtează hârtia de copt şi se întoarce în poziţia iniţială.
Prajitura caldă se unge deasupra cu gem de caise sau cu alt tip de gem, după preferinţă (nu vă zgârciţi cu gemul !).
Se presară peste gem cu răzătură de cocos.
Făina se cerne împreună cu scorţisoara, cacaua, praful de cuişoare şi praful de copt.
Într-un bol se amestecă bine cu mixerul oul, gemul de caise, zahărul pudră, se adaugă treptat uleiul, apoi alternativ amestecul de făină + condimente şi laptele cald. Se omogenizează bine şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până la proba cu scobitoarea (la mine s-a copt în circa 40 de minute).
După coacere se răstoarnă din tavă, se îndepărtează hârtia de copt şi se întoarce în poziţia iniţială.
Prajitura caldă se unge deasupra cu gem de caise sau cu alt tip de gem, după preferinţă (nu vă zgârciţi cu gemul !).
Se presară peste gem cu răzătură de cocos.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu