duminică, 31 ianuarie 2016

Prăjitură cu brânză de vaci şi biluţe de cacao


Foaie fragedă cu cacao, umplutură cremoasă cu brânză de vaci şi buline de cacao din aluatul de bază. Este o prăjitură delicioasă care va fi pe placul celor mici, prin aspectul său ce aminteşte de o văcuţă. Încercaţi-o şi cu siguranţă va deveni preferata familiei !



Ingrediente pentru aluat : dimensiunea tăvii 25*35 cm
- 400 g făină
- 180 g zahăr pudră
- 230 g unt / margarină
- o jumătate de linguriţă sare
- 3 linguri cacao de bună calitate
- 1 plic praf de copt
- coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
Ingrediente pentru umplutură :
- 700 g brânză de vaci proaspătă
- 200 g zahăr pudră
- coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
- 2 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 linguri cu vârf de amidon alimentar
- 1 lingură zeamă de lămâie
Preparare :
    Pentru aluat, într-un bol încăpător se cerne făina împreună cu praful de copt, cacaua, se adaugă sarea, zahărul pudră şi se amestecă puţin cu mâna aceste ingrediente uscate. În mijloc se face o adâncitură, se adaugă ouăle, smântâna, untul / margarina, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi se frământă rapid un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adăuga puţină făină, dacă e nevoie. Aluatul se împarte în două : o parte mai mare şi una puţin mai mică - vezi imaginile din timpul preparării !
Se întinde bucata mai mare de aluat sub formă dreptunghiulară, se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată, astfel încât să aibă şi o margine de 1,5-2 cm. Se pregăteşte umplutura.
    Pentru umplutură se amestecă bine într-un bol toate ingredientele cu un mixer. Umplutura pregătită se toarnă peste foaia de aluat. Din aluatul rămas se formează biluţe de mărimea unei nuci mai mari şi se aranjează biluţele peste umplutura de brânză (se apasă puţin ca să intre în umplutură).
    Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 40-45 de minute, depinde de cuptor. Nu se răstoarnă din tavă după coacere, se taie în tavă !
Poftă bună !!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu