duminică, 20 martie 2016

Woopie Pie


 Prăjiturele anglo-saxone, cu origini din cultura amish. La începuturi, crema era făcută cu frişcă naturală, îndulcită cu zahăr de nalbă.
Vă prezint o variantă contemporană a reţetei: discurile de aluat sunt moi, iar crema este cu mascarpone şi lămâie. Pur şi simplu se topesc în gură... Incercaţi reţeta cu încredere, n-o să vă pară rău !

Ingrediente pentru aluat:
- 110 g unt moale (obligatoriu unt, nu margarină)
- 210 g zahăr pudră
- 1 ou întreg
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 300 g iaurt natur
- 280 g făină
- 45 g cacao neagră Dr. Oetker
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru cremă:
- 150 g unt moale cu 80 % grăsime
- 150-180 g zahăr pudră (după gust)
- 250 g mascarpone
- coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
- 3-4 linguri zeamă de lămâie
Preparare:
    Pentru aluat, untul se amestecă împreună cu oul, zahărul pudră, apoi se adaugă treptat iaurtul natur, esenţa de vanilie, bicarbonatul de sodiu stins cu puţină zeamă de lămâie, făina şi pudra de cacao. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer.
Aluatul astfel pregătit se pune într-un poş sau pungă la care se taie pe urmă un colţ şi se fac grămăjoare de aluat cam de 4-5 cm diametru (lăsând distanţă între ele) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt siliconată. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 10-12 minute. Trebuie sa rămână moi, să nu le uscaţi excesiv, să le verificaţi, nu lăsaţi cuptorul nesupravegheat !
    Pentru cremă, se amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer, iar zahărul pudră se pune după gust.
    Se lipesc câte două prăjiturele cu crema pregătită. Eu am distribuit uniform crema pe jumătate din prăjiturelele coapte şi răcite şi apoi le-am lipit. Vezi imaginile din timpul preparării !!!
    Se pot presăra cu zahăr pudră.
Poftă bună !!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu