Chec moale, pufos, imbogatit cu multa branza de vaci si caise coapte si parfumate. O prajitura sanatoasa, pe placul atat al celor mici, cat si al celor mari ! Incercati aceasta reteta, succesul va fi garantat !!!
Ingrediente pentru chec : dimensiunea tavii 30*40 cm (tava mare de aragaz)
- 380 g faina
- 230 g zahar pudra
- 6 oua
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt (12 g)
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 380 g faina
- 230 g zahar pudra
- 6 oua
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt (12 g)
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru umplutura :
- 800 g caise coapte
- 600 g branza de vaci proaspata
- 130 g zahar pudra
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 80 g gris
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 800 g caise coapte
- 600 g branza de vaci proaspata
- 130 g zahar pudra
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 80 g gris
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
Preparare :
Pentru umplutura cu branza, se amesteca bine intr-un bol toate ingredientele.
Pentru umplutura cu caise, se spala caisele, se pun la uscat pe un servet curat de bucatarie, se indeparteaza samburii si se taie felii.
Pentru chec, ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine ca o spuma densa, apoi se adauga treptat uleiul, coaja de lamaie, laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule incorporam si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare (cu miscari de sus in jos, cu grija sa nu distrugem bezeaua).
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, cu o lingura se distribuie uniform branza de vaci pregatita si caisele taiate feliute - vezi imaginile din timpul prepararii !!!
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (circa 50-55 minute, depinde de cuptor).
Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-a mai racit putin.
Pentru umplutura cu branza, se amesteca bine intr-un bol toate ingredientele.
Pentru umplutura cu caise, se spala caisele, se pun la uscat pe un servet curat de bucatarie, se indeparteaza samburii si se taie felii.
Pentru chec, ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine ca o spuma densa, apoi se adauga treptat uleiul, coaja de lamaie, laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule incorporam si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare (cu miscari de sus in jos, cu grija sa nu distrugem bezeaua).
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, cu o lingura se distribuie uniform branza de vaci pregatita si caisele taiate feliute - vezi imaginile din timpul prepararii !!!
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (circa 50-55 minute, depinde de cuptor).
Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-a mai racit putin.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu