duminică, 11 octombrie 2015

Prajitura cu chefir, cacao si nuca de cocos


Chec moale, pufos, cu chefir, cacao si cocos. Umplutura cu gem de visine si zmeura. Este o prajitura delicioasa !!! O recomand !!!




Ingrediente pentru blat : dimensiunea tavii 25*35 cm
- 3 pahare de chefir (de 200 g fiecare)
- 3 pahare faina, masurate cu un pahar ramas de la chefir
- 1 pahar ulei, masurat tot cu paharul de chefir
- 2-3 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 320 g zahar
- 3 oua
- 3 linguri cu varf de cacao
- 1 lingurita cu varf de praf de copt
- 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
- 100 g razatura de cocos
Ingrediente pentru umplut / presarat prajitura :
- 1 borcan de 400 g gem de casa : de visine / caise / capsuni - dupa preferinta fiecaruia
- zahar pudra
Preparare :
    Ouale intregi se freaca cu zaharul (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga treptat uleiul, chefirul, esenta de vanilie, laptele, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si razatura de cocos. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza bine.
    Compozitia astfel pregatita se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coace la 180 de grade, pana la proba cu scobitoarea. La mine a stat circa 45 de minute, dar in primele 30-35 de minute sa nu deschideti usa cuptorului, apoi se poate intoarce tava !!!
    Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua pe orizontala, se umple cu gem de casa (nu va zgarciti cu gemul), iar deasupra se presara cu zahar pudra.
Pofta buna !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu