vineri, 23 octombrie 2015

Prajitura cu piscoturi si crema punch


Foi cu miere de albine, doua straturi de crema delicioasa punch si un rand de piscoturi inmuiate in compot de cirese negre !!! 
Topping, ganache din ciocolata alba. Este o prajitura deosebit de aromata si gustoasa !
* Punch (Punş, Punci) este o băutură de provenientă indiană, adusă în Europa de către britanici. Punch-ul se face din amestec de sucuri de fructe, fructe tăiate cu/sau fără adaos de diferite alcooluri (rom, sampanie, etc.)



Ingrediente pentru foile cu miere : dimensiunea tavii 25*35 cm.
- 120 g zahar
- 2 galbenusuri
- 3 linguri miere de albine
- 6 linguri lapte
- 100 g margarina
- 400 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru crema :
- 3 plicuri budinca cu gust de punch (sau budinca cu gust de capsuni / zmeura)
- 1 litru lapte
- 250 g unt la temperatura camerei (cu 80% grasime)
- 250 g zahar
- 2 fiole esenta de rom, marca Dr. Oetker
+ circa 36-38 piscoturi
- zeama de compot de cirese sau visine
Ingrediente pentru glazura (ganache) :
- 150 g ciocolata alba de buna calitate
- 3 linguri frisca lichida sau lapte
- 30 g unt
Preparare :
    Pentru foi, intr-un vas se pune zaharul, galbenusurile, mierea, laptele, margarina si se incalzeste pe foc potrivit, amestecand continuu, pana ce zaharul se topeste (nu se fierbe !!!). Se ia de pe foc, se pune bicarbonatul de sodiu (se amesteca), apoi faina si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate pune putina faina, daca e nevoie. Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind foi care se coc pe rand, pe dosul tavii presarate cu faina sau pe hartie de copt siliconata. Atentie, nu uscati foile in exces !!! Cand prind o culoare frumoasa aramie pe margini, sunt gata !
    Pentru crema, se amesteca continutul plicurilor de budinca cu zaharul, se toarna treptat laptele, amestecand continuu, sa nu faca cocoloase si se fierbe, pana ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca de tot. Untul se freaca putin cu mixerul, se adauga treptat crema racita si continutul fiolelor de rom. Se amesteca pana la omogenizare.
    Pentru glazura, ciocolata se rupe bucatele, se adauga frisca lichida / laptele si se topeste pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a topit, se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Glazura se pregateste doar dupa ce prajitura este asamblata !
Asamblare : foaie + jumatate din cantitatea de crema + piscoturile (trecute cateva secunde prin zeama de compot) + crema ramasa + cealalta foaie + glazura de ciocolata alba + se poate razui deasupra putina ciocolata neagra sau cu lapte. Vezi imaginile din timpul prepararii !!!
Prajitura se taie doar a doua zi, deoarece trebuie sa se inmoaie foile !!!
Pofta buna !!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu