sâmbătă, 3 octombrie 2015

Cuburi cu pere, nuci / alune si ciocolata


Blat umed, moale si pufos, imbogatit cu nuci / alune nesarate, cubulete de pere zemoase si ciocolata. Topping ganache de ciocolata... O prajitura deosebit de gustoasa, v-o recomand cu mare caldura !




Ingrediente pentru blat : dimensiunea tavii 20*25 cm (tava mica). Daca doriti sa o pregatiti in tava mai mare (de ex. 25*35 cm), calculati toate ingredientele o data si jumatate. 
- 150 g unt (obligatoriu unt, nu margarina)
- 120 g zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon Dr Oetker (sau zahar vanilat normal)
- 100 g ciocolata cu lapte de buna calitate (eu am pus cu lapte + amaruie, in amestec)
- 190 g nuci macinate / alune nesarate macinate
- 4 oua
- 70 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 4 pere coapte, de marime medie
Ingrediente pentru topping (ganache) :
- 150 g ciocolata cu lapte + amaruie, in amestec
- 2 linguri frisca lichida sau lapte
- 30 g unt
Preparare :
    Perele se spala, se curata de coaja si cotor, se taie cubulete marunte.
    Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, apoi se adauga la ciocolata fierbinte untul taiat cubulete si se amesteca, pana ce untul se topeste si compozitia devine omogena.
    Faina se cerne impreuna cu praful de copt, se adauga si nucile / alunele macinate si se amesteca.
    Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga amestecul de ciocolata + unt, amestecul de faina + praf de copt + nuci / alune, se omogenizeaza bine. La aceasta compozitie se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare ( cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule, cu miscari se sus in jos), apoi perele taiate cubulete.
    Compozitia astfel pregatita se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coace la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (circa 40 de minute, dar depinde de cuptor).
    Dupa coacere se lasa sa se raceasca de tot, apoi se taie cuburi (la mine au iesit 24 de cuburi).Vezi imaginile din timpul prepararii !!!
    Pentru topping (ganache) se rupe ciocolata cubulete, se adauga frisca lichida / laptele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana la omogenizare. Se distribuie uniform ganache-ul pe fiecare cub de prajitura.
Pofta buna !!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu