sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Prajitura caramel - fara coacere


Bază de biscuiți cu rom si cacao, cremă delicioasă de caramel și topping frișcă cu bucăți de ciocolată și coajă de portocale. Simplă, dar de efect ! Este un desert deosebit de gustos...





Ingrediente pentru baza de biscuiți: dimensiunea tăvii 25*35 cm
- 500 g biscuiți simpli cu vanilie
- 3 linguri cu vârf de cacao (de bună calitate)
- 250 g unt sau margarină
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- 1 fiolă rom Dr Oetker sau 2-3 linguri esență de rom
Ingrediente pentru crema caramel:
- 3 plicuri budincă cu gust de caramel Dr. Oetker (eu am folosit Premium, dar și cele obișnuite sunt bune)
- 1,200 l lapte (1 l și 200 ml)
- 12 linguri zahăr
Ingrediente pentru topping:
- 500 ml frișcă lichidă Hulala, Meggle etc.
- 1 pliculeț întăritor pentru frișcă Dr. Oetker
- 100-120 g ciocolată cu lapte de bună calitate
- coaja răzuită de la o jumătate de portocală (opțional)
+ puțină cacao pentru pudrat prăjitura
Preparare:
    Pentru baza prăjiturii, biscuiții se dau prin mașina de tocat carne sau în robotul de bucătărie, se adaugă praful de cacao și se amestecă. Separat, într-un alt vas se pune laptele, zahărul, margarina și se incălzește pe foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul si margarina (nu se fierbe!). Această compoziție se adaugă la cea de biscuiți, se adauga esenta de rom dupa gust și se amestecă până la omogenizare.
    Tava se tapetează cu hârtie de copt, se pune compozitia pregatită si se apasă cu palma curată, până se obține forma netedă de prăjitură.
    Pentru crema caramel, la praful de budincă se adauga zahărul, apoi treptat laptele, amestecând continuu ca să nu facă cocoloașe si se fierbe, până se ingroașă. Se ia de pe foc și se toarnă imediat peste baza de biscuiți. Se lasă să se răcească de tot.
    Frișca lichidă se bate spumă tare împreună cu întăritorul pentru frișcă (cu mixerul), apoi se adaugă și ciocolata răzuită sau tocată mărunt, coaja răzuită de portocală și se amestecă până la omogenizare. Se întinde frișca astfel pregătită peste stratul de crema. Deasupra se pudrează cu cacao. Prajitura se taie a doua zi și se păstrează la frigider.
Poftă bună !!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu