Foi cu zahar caramelizat si doua feluri de crema delicioasa : de caramel si de frisca. Topping - glazura de ciocolata. Este o prajitura deosebit de gustoasa !!! V-o recomand !!!
Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii 25*35 cm (tava mare de aragaz)
- 500 g faina
- 150 g zahar tos
- 150 g unt / margarina
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 12 g bicarbonat de amoniu
- 500 g faina
- 150 g zahar tos
- 150 g unt / margarina
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 12 g bicarbonat de amoniu
Ingrediente pentru crema caramel :
- 1 plic budinca cu gust de caramel Dr Oetker
- 400 ml lapte
- 80 g zahar pudra
- 150 g unt cu 80 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
- 1 plic budinca cu gust de caramel Dr Oetker
- 400 ml lapte
- 80 g zahar pudra
- 150 g unt cu 80 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
Ingrediente pentru crema de frisca :
- 2 plicuri budinca cu gust de frisca Dr Oetker
- 700 ml lapte
- 130 g zahar pudra
- 200 g unt cu 80 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
- 2 plicuri budinca cu gust de frisca Dr Oetker
- 700 ml lapte
- 130 g zahar pudra
- 200 g unt cu 80 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
Ingrediente pentru glazura de ciocolata :
- 160 g ciocolata cu lapte + amaruie, in amestec
- 4 linguri lapte
- 40 g unt
- 160 g ciocolata cu lapte + amaruie, in amestec
- 4 linguri lapte
- 40 g unt
Preparare :
Pentru foi, zaharul tos se pune la caramelizat (nu ardeti in exces caramelul, trebuie sa fie brun-deschis), apoi se adauga laptele, untul / margarina si se lasa pe foc potrivit, amestecand continuu, pana ce se dizolva complet caramelul. Nu se fierbe !!! Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand e caldut, se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca, apoi ouale si faina. Se framanta un aluat omogen, nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se intind foi care se coc pe rand pe dosul tavii (pe hartie de copt siliconata), la 180 grade. Nu uscati in exces foile !!! Vezi imaginile din timpul prepararii !!!
Pentru crema caramel, la praful de budinca se adauga treptat laptele, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase si se fierbe, pana se ingroasa. Se lasa sa se racesca complet. Untul se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga treptat si crema racita si se amesteca pana la omogenizare (cu mixerul).
Pentru crema de frisca vom proceda la fel ca la crema de caramel !!!
Pentru glazura de ciocolata, se rupe ciocolata cubulete, se adauga laptele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana la omogenizare. Glazura se pregateste doar dupa ce prajitura este asamblata !
Pentru foi, zaharul tos se pune la caramelizat (nu ardeti in exces caramelul, trebuie sa fie brun-deschis), apoi se adauga laptele, untul / margarina si se lasa pe foc potrivit, amestecand continuu, pana ce se dizolva complet caramelul. Nu se fierbe !!! Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand e caldut, se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca, apoi ouale si faina. Se framanta un aluat omogen, nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se intind foi care se coc pe rand pe dosul tavii (pe hartie de copt siliconata), la 180 grade. Nu uscati in exces foile !!! Vezi imaginile din timpul prepararii !!!
Pentru crema caramel, la praful de budinca se adauga treptat laptele, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase si se fierbe, pana se ingroasa. Se lasa sa se racesca complet. Untul se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga treptat si crema racita si se amesteca pana la omogenizare (cu mixerul).
Pentru crema de frisca vom proceda la fel ca la crema de caramel !!!
Pentru glazura de ciocolata, se rupe ciocolata cubulete, se adauga laptele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana la omogenizare. Glazura se pregateste doar dupa ce prajitura este asamblata !
Asamblare : foaie + jumatate din catitatea de crema cu gust de frisca + foaie + toata crema caramel + foaie + restul de crema de frisca + foaie + glazura de ciocolata
Prajitura se taie doar a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile de la crema !
Prajitura se taie doar a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile de la crema !
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu