sâmbătă, 26 decembrie 2015

Prăjitura Kinder cu miere



Foi fragede cu miere şi cacao, crema gustoasă cu miere şi topping glazură de ciocolată. Simplă, savuroasă, delicioasă ! Încercaţi-o cu încredere !



Ingrediente pentru foi : dimensiunea tăvii 25*35 cm
- 350 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri cacao
- 5 linguri miere de albine
- 50 g untură
- 50 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru cremă :
- 2 plicuri budincă cu gust de frişcă Dr Oetker
- 3 linguri cu vârf de făină sau amidon alimentar
- 5 linguri miere de albine
- 600 ml lapte
- 200 g smântână normală cu 25 % grăsime
- 200 g unt cu 80 % grăsime
Ingrediente pentru glazura de ciocolată :
- 160 g ciocolată cu lapte + amăruie, în amestec
- 4 linguri lapte
- 40 g unt
Preparare
    Pentru foi, într-un vas se încălzeşte untura, mierea, praful de cacao, ouăle, zahărul, până ce se topesc ingredientele bine (nu se fierbe !!!). Se ia de pe foc, se adaugă laptele călduţ în care se dizolvă bicarbonatul de sodiu, făina şi se frământă un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga puţină făină, dacă e nevoie. Aluatul se împarte în două părţi egale, se întind pe rând foi care se coc la 180 grade (cuptor preîncălzit), pe dosul tăvii, pe hârtie de copt siliconată (nu uscaţi în exces foile !!!).
   Pentru cremă, se amestecă praful de budinci cu făina / amidonul, se adaugă treptat laptele şi mierea ca să nu facă cocoloaşe şi se fierbe, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi în crema caldă se încorporează smântâna. Se lasă să se răcească de tot.
Untul se freacă puţin cu mixerul, apoi se adaugă treptat şi crema răcită şi se omogenizează bine. Această cremă se întinde pe o foaie, se acoperă cu a doua foaie şi se întinde glazura de ciocolată.
    Pentru glazura de ciocolată, se rupe ciocolata cubuleţe, se adaugă laptele şi se topeşte pe baie de aburi sau la microunde, apoi se adaugă untul tăiat cubuleţe si se amestecă până la omogenizare. Glazura se pregăteşte doar după ce prajitura este asamblată ! Vezi imaginile din timpul preparării !!!
Prăjitura se taie doar a doua zi, dupa ce s-au înmuiat foile de la cremă ! Se păstrează la frigider !
Poftă bună !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu