Blat moale, pufos, dulce-acrişor de la chefir, îmbogăţit cu bucăţi generoase de ananas. O prăjitură simplă, uşor de făcut, dar delicioasă ! E sănătoasă şi pentru pentru cei mici, deoarece are şi griş în compoziţie, nu doar făină !
Ingrediente: dimensiunea tăvii 25*35 cm, dar merge şi în tavă puţin mai mică
- 100 g făină albă
- 100 g griş de grâu
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 560 g chefir
- 50 ml ulei
- 100 g făină albă
- 100 g griş de grâu
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 560 g chefir
- 50 ml ulei
- coaja răzuită de la o lămâie
+ o cutie mare de conservă de ananas (350 g ananas să fie fără zeama de compot) sau puteţi folosi şi ananas proaspăt
- zahăr pudră pentru presărat prăjitura deasupra
- zahăr pudră pentru presărat prăjitura deasupra
Preparare:
Făina se amestecă cu grişul şi cu sarea.
Ouăle întregi se freacă cu zahărul pudră (cu mixerul), până ce compoziţia se deschide la culoare şi devine ca o spumă densă, apoi se adaugă treptat uleiul, coaja de lămâie, chefirul şi amestecul de făină cu griş. Ultima dată se încorporează şi ananasul tăiat cubuleţe, scurs de zeamă. Se obţine o compoziţie mai subţire, dar nu vă temeţi, deoarece grişului îi trebuie lichid ca să fiarbă. Compoziţia se lasă la odihnit 15 minute ca să se umfle grişul puţin, se mai amestecă cu lingura de lemn o dată, se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până la proba cu scobitoarea (circa 45-50 de minute, depinde de cuptor).
Se presară cu zahăr pudră, după ce s-a răcit puţin.
Făina se amestecă cu grişul şi cu sarea.
Ouăle întregi se freacă cu zahărul pudră (cu mixerul), până ce compoziţia se deschide la culoare şi devine ca o spumă densă, apoi se adaugă treptat uleiul, coaja de lămâie, chefirul şi amestecul de făină cu griş. Ultima dată se încorporează şi ananasul tăiat cubuleţe, scurs de zeamă. Se obţine o compoziţie mai subţire, dar nu vă temeţi, deoarece grişului îi trebuie lichid ca să fiarbă. Compoziţia se lasă la odihnit 15 minute ca să se umfle grişul puţin, se mai amestecă cu lingura de lemn o dată, se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până la proba cu scobitoarea (circa 45-50 de minute, depinde de cuptor).
Se presară cu zahăr pudră, după ce s-a răcit puţin.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu