Varianta de casă a cunoscutelor biluţe Rafaello. Un desert simplu, uşor de pregătit, dar delicios.
Ingrediente pentru circa 55-60 bucăţi:
- 3 linguri făină
- 5 linguri cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 300 ml lapte
- 100 g unt (obligatoriu unt, nu margarină)
- 230-250 g nucă de cocos
- migdale sau alune nesărate (55-60 buc - se pune în mijlocul biluţelor câte o migdală / alună)
+ nucă de cocos pentru tăvălit biluţele
- 3 linguri făină
- 5 linguri cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 300 ml lapte
- 100 g unt (obligatoriu unt, nu margarină)
- 230-250 g nucă de cocos
- migdale sau alune nesărate (55-60 buc - se pune în mijlocul biluţelor câte o migdală / alună)
+ nucă de cocos pentru tăvălit biluţele
Preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, se adaugă treptat laptele ca să nu facă cocoloaşe, se adaugă esenţa de vanilie şi se fierbe pe foc potrivit până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează untul, apoi atâta nucă de cocos, încât să se poată forma biluţe.
Se lasă circa 20 de minute la răcit, apoi se formează biluţe. În mijlocul fiecărei biluţe se pune câte o migdală sau alună nesărată, apoi se tăvălesc biluţele prin răzătură de cocos.
Se pun pentru două ore la frigider.
Se amestecă făina cu zahărul, se adaugă treptat laptele ca să nu facă cocoloaşe, se adaugă esenţa de vanilie şi se fierbe pe foc potrivit până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează untul, apoi atâta nucă de cocos, încât să se poată forma biluţe.
Se lasă circa 20 de minute la răcit, apoi se formează biluţe. În mijlocul fiecărei biluţe se pune câte o migdală sau alună nesărată, apoi se tăvălesc biluţele prin răzătură de cocos.
Se pun pentru două ore la frigider.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu