Fursecuri cu ciocolată deosebit de gustoase şi aromate. Sunt uşor crocante la exterior şi moi pe dinăuntru. Simple şi uşor de făcut ! Încercaţi-le cu încredere !!!
Ingrediente pentru circa 22-24 bucăţi :
- 100 g unt moale, la temperatura camerei (obligatoriu unt, nu margarină)
- 200 g zahăr pudră
- 2 ouă
- un praf de sare
- 200 g ciocolată amăruie + cu lapte, în amestec (de bună calitate)
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară măcinată
- 3 linguri lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- o jumătate de plic praf de copt
- 250 g făină
+ zahăr pudră pentru tăvălit biluţele de aluat
- 100 g unt moale, la temperatura camerei (obligatoriu unt, nu margarină)
- 200 g zahăr pudră
- 2 ouă
- un praf de sare
- 200 g ciocolată amăruie + cu lapte, în amestec (de bună calitate)
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară măcinată
- 3 linguri lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- o jumătate de plic praf de copt
- 250 g făină
+ zahăr pudră pentru tăvălit biluţele de aluat
Preparare :
Untul moale se freacă cu zahărul pudră şi ouăle (cu mixerul), până ce compoziţia devine spumoasă, apoi se adaugă pe rând, sarea, scorţişoara măcinată, laptele, esenţa de vanilie, ciocolata topită pe baie de aburi sau la microunde, făina cernută împreună cu praful de copt. Se omogenizeză bine. Compoziţia astfel pregătită se pune la frigider pentru două-trei ore (se acoperă cu folie alimentară). În răstimpul cât stă la frigider, compoziţia se va îngroşa / întări, astfel încât să se poată modela.
Apoi cu mâinile umezite se formează biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se vor tăvăli prin zahăr pudră.
Untul moale se freacă cu zahărul pudră şi ouăle (cu mixerul), până ce compoziţia devine spumoasă, apoi se adaugă pe rând, sarea, scorţişoara măcinată, laptele, esenţa de vanilie, ciocolata topită pe baie de aburi sau la microunde, făina cernută împreună cu praful de copt. Se omogenizeză bine. Compoziţia astfel pregătită se pune la frigider pentru două-trei ore (se acoperă cu folie alimentară). În răstimpul cât stă la frigider, compoziţia se va îngroşa / întări, astfel încât să se poată modela.
Apoi cu mâinile umezite se formează biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se vor tăvăli prin zahăr pudră.
Biluţele pregătite se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt siliconată (lăsând distanţă între biluţe, deoarece se vor lăţi în timpul coacerii) şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 10-15 minute. Nu le uscaţi în exces că vor deveni tari !!! După vreo 10-12 minute întoarceţi una şi se observă pe fund dacă au prins o crustă potrivită. Vezi imaginile din timpul preparării !
După ce se răcesc de tot, se pot păstra în cutii etanşe ! Astfel vor rămâne fragede mult timp !
După ce se răcesc de tot, se pot păstra în cutii etanşe ! Astfel vor rămâne fragede mult timp !
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu