duminică, 8 februarie 2015

Cornulete fragede cu aluat din branza de vaci



Ingrediente : pentru 24 bucati
-250 g faina
-250 g branza de vaci
-250 g unt/margarina la temperatura camerei
-un praf de sare
-o jumatate de plic praf de copt (6 g)
+pentru umplutura orice fel de gem : prune/gutui/caise etc Eu am folosit gem de prune.
+pentru tavalit zahar pudra

Preparare :
Intr-un vas se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga branza de vaci, margarina, sarea si se framanta un aluat moale, dar sa nu fie lipicios. Se mai poate adauga putina faina.
Se imparte aluatul in trei parti egale. Din fiecare parte formam cu mainile o bila. Fiecare bila se intinde subtire, sub forma de cerc. Se taie cercul cu un cutit in 8 triunghiuri. La baza triunghiurilor se face o crestatura mica, se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza dand forma de cornulet. Capetele cornuletelor se aduna cu degetele (ca sa nu iasa gemul in timpul coacerii).
Se pun cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (eu am pus foaie de silicon care se poate spala si refolosi) si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana capata o culoare aurie.
Se tavalesc in zahar pudra dupa ce s-au racit putin.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu