duminică, 8 februarie 2015

Covrigi Sarbesti



Ingrediente :
-600 g faina
-50 g drojdie proaspata
-100 g unt / margarina topit(a)
-1 ou
-300 ml lapte caldut
-1 lingurita zahar
-o jumatate de lingurita sare

Ingrediente pentru glazura sarata :
-30 g faina
-30 g sare
-50 ml apa

Preparare :
Pentru aluat, in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia, lasam 2-3 minute pana se umfla.
Separat se cerne intr-un vas faina, adaugam sarea, oul, untul topit si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, elastic, dar nelipicios. Daca e nevoie, mai putem adauga putina faina.
Se lasa aluatul la dospit o ora, acoperindu-l in vasul in care am framantat cu un servet curat de bucatarie.
Pentru glazura sarata se amesteca bine ingredientele.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale. Din fiecare bucata formam cu palmele unse cu ulei snururi lungi de circa 80 cm. Fiecarui snur ii dam forma de covrig (vezi imaginile). Mutam covrigii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt siliconata (mie mi-au incaput 4 covrigi deodata in tava). Se coc in cuptorul preincalzit la 190-200 grade in felul urmator : se tin 10 minute la copt, dupa care scoatem tava, picuram covrigii cu glazura sarata si se pun inapoi la copt pana se rumenesc frumos deasupra.









2 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta! De mult timp asteptam o reteta de covrigi sarati!

    RăspundețiȘtergere