duminică, 8 februarie 2015

Gogosi



Ingrediente :
-500 g faina
-300 ml lapte caldut
-30 g drojdie proaspata
-1 lingura zahar pudra
-50 g unt/margarina moale
-2 galbenusuri de ou
-coaja razuita de la o lamaie
-o jumatate de lingurita sare

Preparare :
In laptele caldut se dizolva zaharul pudra si drojdia si se lasa 2-3 minute sa se umfle.
Separat, intr-un vas se cerne faina, se adauga restul ingredientelor + laptele cu drojdia si se framanta un aluat moale (dar sa nu fie lipicios). Daca mai e nevoie, putem adauga putina faina.
Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie, in vasul in care am framantat si se lasa la dospit 1 ora si jumatate intr-un loc caldut.
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina (de grosimea unui deget sa fie aluatul), se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar. Resturile de aluat se framanta/se intind/se decupeaza din nou. Se lasa la dospit pe masa de lucru inca o jumatate de ora. Intre timp se pune intr-o cratita ulei la infierbantat (uleiul in cratita sa fie cam de 3-4 degete grosime) si se prajesc pe rand gogosile pana se rumenesc frumos . Le intoacem de pe o parte, pe alta, iar focul sa fie mediu. Le scoatem din ulei pe servetele de bucatarie ca sa absoarba uleiul. Cand s-au racit putin, se presara cu zahar pudra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu