duminică, 4 ianuarie 2015

Pizza turceasca



Ingrediente : pentru 6 pizza 
-600 g faina
-2 lingurite sare
-25 g drojdie proaspata
-1 lingurita zahar
-100 ml ulei
-300 ml lapte caldut

Ingrediente pentru umplutura :
-600 g ficatei de pui
-1 ceapa rosie mare
-2 catei de usturoi
-2 linguri de ulei
-sare, piper, patrunjel verde tocat dupa gust
+ pentru presarat deasupra cascaval razuit

Preparare :
Pentru umplutura se toaca ceapa si usturoiul marunt si se soteaza cu uleiul intr-o tigaie. Dupa cateva minute se adauga si ficatelul taiat cubulete si se soteaza pana se evapora tot lichidul. Se potriveste la gust cu sare, piper, patrunjel tocat si se lasa la racit.
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul si drojdia si se lasa 2-3 minute pana se umfla drojdia. Separat se cerne faina intr-un vas, se adauga sarea, uleiul, laptele cu drojdia si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se poate adauga putina faina. Se lasa 1 ora la dospit, in vasul in care s-a framantat. Se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa intr-un loc caldut.
Se imparte aluatul in 6 parti egale. Se ia o bucatica de aluat, se intinde in forma ovala, se ruleaza putin marginile, se aduna si se apasa capetele, dand forma unei barcute. Se muta barcutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata. Mie mi-au incaput trei barcute intr-o tava mare. Se ung marginile barcutelor cu ou batut, se imparte umplutura in ele, se presara cascaval razuit din abundenta.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190-200 grade, pana se rumenesc frumos. Se poate servi ca atare sau cu mustar/ketchup.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu