sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Pizza-floare


O pizza deosebita, pentru acele momente in care vreti sa va impresionati prietenii ! 






Ingrediente pentru aluat : pentru o pizza mare cu diametrul de 32 cm.
-250 g faina
-150 ml lapte caldut
-1 lingurita sare
-o jumatate lingurita zahar
-50 g unt/margarina moale
-20 g drojdie proaspata

Ingrediente pentru umplutura :
-6 bucati crenvusti
-sos de pizza sau suc concentrat de rosii
- mix de condimente pentru pizza sau daca nu, macar oregano uscat si maruntit
-150 g sunca presata, taiata cubulete
-1 borcan mai mic de ciuperci (daca folositi ciuperci proaspete, atunci trebuie sotate dinainte, ca altfel lasa prea mult lichid)
-100 g cascaval razuit (sau dupa gust)

Praparare :
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul si drojdia si se lasa 2-3 minute pana se umfla.
Se cerne faina intr-un vas, se adauga sarea, untul/margarina si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, elastic, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina.
Se lasa 1 ora la dospit, intr-un loc caldut (se lasa in vasul in care s-a framantat si se acopera cu un servet curat de bucatarie).
Se intinde aluatul sub forma unui cerc mare (circa 4-5 mm grosime), se aranjeaza roata crenvustii (fiecare se taie in doua) in asa fel, incat sa ramana de la margine circa 3 cm distanta. Se invelesc crenvustii cu aluatul de pe margini. Se taie cu un cutit feliute de circa 1,5 cm grosime pe toata marginea. Se ia fiecare feliuta si se intoarce in pozitie culcata, astfel ca la sfarsit pizza va arata ca o floare mare. In timp ce intoacem feliutele, mai intindem si aranjam aluatul, astfel incat sa incapa toate petalele.
In mijloc punem si intindem sos de pizza, presaram condimente speciale pentru pizza, aranjam feliile de ciuperci, presaram sunca presata taiata cubulete si cascavalul razuit.
Toata operatiunea aceasta trebuie facuta pe hartie de copt siliconata si cand pizza e gata de cuptor, se muta cu tot cu hartie pe o tava mai mare.
Se coace in cuptorul preincalzit la 190-200 grade, pana se rumeneste frumos. Se serveste cu ketchup.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu