duminică, 4 ianuarie 2015

Saleuri cu cascaval

Impresionati-va familia, prietenii cu aceste saleuri gustoase si veti primi doar cuvinte de lauda.  


Ingrediente pentru aluat : pentru circa 45 bucati
-500 g faina
-30 g drojdie proaspata
-1 lingura ulei
-120 g smantana la temperatura camerei (25% grasime)
-200 ml lapte caldut
-1 lingurita zahar
-2 lingurite sare

Ingrediente pentru uns aluatul :
-150 g unt / margarina moale

Ingrediente pentru uns / presarat deasupra :
-1 ou
-1 praf de sare
-100 g cascaval

Preparare :
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul si drojdia. Se lasa 2-3 minute pana se umfla.
Intr-un vas se cerne faina (faina se cerne intotdeauna, ca aluatul sa creasca mai bine si sa iasa mai pufos), se adauga sarea, smantana, uleiul si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Aluatul se lasa in vasul in care s-a framantat, se acopera cu un servet curat de bucatarie. Se lasa 1 ora la dospit, intr-un loc caldut.
Se intinde aluatul (circa 3-4 mm grosime), se unge cu untul / margarina moale, se taie si se impatureaza conform imaginilor de mai sus. Am pus biletelele cu cifre ca sa va fie mai usor (sa nu va speriati, n-am lasat biletelele in aluat :))) Dupa ce ati terminat de impaturat, lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute. Dupa trecerea acestor minute se repeta din nou aceeasi operatiune, dar nu se mai unge aluatul, doar se intinde, se taie si se impatureaza la fel ca prima data (pt a doua procedura n-am mai facut poze). Se lasa din nou aluatul 15 minute la odihnit. De fiecare data presarati pe masa de lucru faina ca sa nu se lipeasca aluatul.
Se intinde din nou, dar de data aceasta putin mai gros (6-7 mm grosime), se unge deasupra cu oul batut cu un praf de sare, se razuieste cascavalul, se taie bastonase conform imaginilor de mai sus.
Se aseaza saleurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coc in cuptorul preincalzit la 190-200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu