Ingrediente :
-500 g faina
-25 g drojdie proaspata
-100 g unt/margarina moale
-2 galbenusuri
-3 lingurite de sare (fara varf)
-300 ml lapte caldut
Ingrediente pentru umplutura :
-250 g sunca presata
Ingrediente pentru uns/presarat deasupra :
-1 ou
-sare grunjoasa
Preparare :
Pentru aluat, in laptele caldut (nu fierbinte !) se dizolva drojdia si se lasa 2-3 minute sa se umfle.
Intr-un vas se cerne faina (faina se cerne intotdeauna, ca aluatul sa creasca mai frumos), se adauga sarea, galbenusurile, untul/margarina moale si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Se lasa aluatul la dospit (intr-un loc caldut) in vasul in care s-a framantat, se acopera cu un servet curat de bucatarie. Se lasa circa 1 ora si jumatate (pana isi dubleaza volumul).
Pentru umplutura, se taie sunca presata fasiute.
Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara si cu ajutorul unui cutit se taie fasii, apoi patratele de circa 7*7 cm. Se pune pe fiecare patratel 3-4 fasiute de sunca, se ruleaza si se da forma de cornulet.
Se pun cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se ung cu ou batut si se presara cu putina sare grunjoasa.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190-200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra. Intr-o cutie etansa (si in camara) vor ramane fragede zile intregi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu