duminică, 4 ianuarie 2015

Tort mousse de cafea

Un tort fin, delicios care ii va impresiona si pe cei mai pretentiosi.



Ingrediente pentru blat : pt.o forma cu diametrul de 26 cm
-6 oua
-3 linguri apa
-1 plic zahar vanilat
-180 g zahar
-9 linguri cu varf de faina
-2 linguri cacao
-2 linguri ulei
-1 plic praf de copt

Pentru crema :
-2 galbenusuri
-100 g zahar
-100 ml cafea naturala fiarta, neindulcita
-100 g ciocolata cu lapte de buna calitate
-1 pliculet de cafea ness
-200 ml frisca lichida Meggle, Hulala (Meggle e cea mai buna)
-10 g gelatina (praf, granule)
-250 g mascarpone
-2 linguri cu varf de crema de alune (de buna calitate) Nutella, Fineti etc
+crema de alune Nutella, Fineti pentru asamblarea tortului

Preparare :
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Albusurile si apa se bat spuma tare cu un praf de sare (cu mixerul), se adauga vanilia si zaharul si se mai bate 1 minut. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt si pudra de cacao.
Fundul formei se tapeteaza cu hartie de copt siliconata, iar marginile se ung cu ulei. Se toarna compozitia pregatita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, se desprind marginile blatului cu un cutit, se rastoarna blatul si se indeparteaza hartia de copt. Se lasa la racit. Se taie blatul in trei .
Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si putina cafea fiarta (dar racita) pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga si restul de cafea fiarta si se fierbe pe baie de aburi aproximativ 8 minute. Se ia de pe foc si se adauga imediat ciocolata rupta bucatele, nessul si gelatina. Se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit (sa nu va speriati, crema nu se va ingrosa de tot).
Se bate frisca intr-un bol. Intr-un alt bol mai mare se freaca mascarponele (cu mixerul) si se adauga putin cate putin din crema de cafea, iar la urma frisca batuta si cele doua linguri de crema de alune Nutella, Fineti etc. Vom obtine o crema fina, usoara, delicioasa.

Asamblare : Blat + se unge cu Nutella + crema de cafea + blat + se unge din nou cu Nutella + crema de cafea + blat + se acopera tortul cu crema de cafea. Am lasat la urma vreo 3-4 linguri de crema de cafea, in care am adaugat 1 lingura de Nutella si am ornat tortul.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu