Este un desert minunat, fara coacere. Este gata in mai putin de o jumatate de ora, perfect pentru persoanele care nu au mult timp de stat in bucatarie.
Ingrediente : pentru circa 20-25 bucati
-100 ml frisca lichida
-50 ml cafea naturala, proaspat fiarta
-50 g ciocolata alba
-un praf de sare
-50 g nuci / alune nesarate macinate
-150 g biscuti cu gust de vanilie, macinati (de tip Picnic, Petit beurre)
-1 lingura cacao
-1 lingura esenta de rom (sau dupa gust)
-3 linguri zahar pudra
+ razatura de cocos pentru tavalit bilutele
-100 ml frisca lichida
-50 ml cafea naturala, proaspat fiarta
-50 g ciocolata alba
-un praf de sare
-50 g nuci / alune nesarate macinate
-150 g biscuti cu gust de vanilie, macinati (de tip Picnic, Petit beurre)
-1 lingura cacao
-1 lingura esenta de rom (sau dupa gust)
-3 linguri zahar pudra
+ razatura de cocos pentru tavalit bilutele
Preparare :
Biscuitii macinati (eu i-am macinat in robotul de bucatarie, dar se pot da si prin masina de tocat carne) se amesteca cu praful de cacao, nucile / alunele macinate si zaharul pudra.
Intr-un alt vas se pune frisca lichida, cafeaua fiarta, ciocolata rupta bucatele,un praf de sare si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom, se toarna peste amestecul de biscuiti, se amesteca.
Daca amestecul e prea moale / lipicios, se mai pot pune niste biscuiti macinati, iar daca amestecul e prea uscat, se mai poate pune putina frisca lichida.
Se formeaza bilute de marimea unei nuci, care se tavalesc prin nuca de cocos razuita.
Biscuitii macinati (eu i-am macinat in robotul de bucatarie, dar se pot da si prin masina de tocat carne) se amesteca cu praful de cacao, nucile / alunele macinate si zaharul pudra.
Intr-un alt vas se pune frisca lichida, cafeaua fiarta, ciocolata rupta bucatele,un praf de sare si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom, se toarna peste amestecul de biscuiti, se amesteca.
Daca amestecul e prea moale / lipicios, se mai pot pune niste biscuiti macinati, iar daca amestecul e prea uscat, se mai poate pune putina frisca lichida.
Se formeaza bilute de marimea unei nuci, care se tavalesc prin nuca de cocos razuita.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu