duminică, 31 mai 2015

Papanasi cu branza de vaci


Este o varianta de papanasi cu branza fierti, deliciosi. Moi si aromati, inveliti intr-o crusta gustoasa de pesmet si zahar. Copiii vor fi incantati de acest desert simplu si sanatos !




Ingrediente pentru papanasi : pentru circa 30-32 bucati
-500 g branza de vaci
-3 oua
-1 lingurita rasa de sare
-4 linguri cu varf de faina
-7 linguri cu varf de gris
-3 linguri zahar
Ingrediente pentru tavalit papanasii :
-12 linguri pesmet
-3 linguri ulei
-4-5 linguri cu varf de zahar tos
-1 plic zahar vanilat
Preparare :
    Cu o lingura de lemn se amesteca bine ingredientele pentru papanasi si se lasa o jumatate de ora la odihnit.
Intre timp, se pune intr-un vas apa la fiert, in care se pune si o lingurita de sare.
Cand apa clocoteste, luam din amestecul pregatit cu o lingura si impingem cu degetul aratator amestecul in apa fierbinte (vezi imaginile). Punem vreo 10-15 papanasi, depinde cati incap in vas si se fierb circa 10 minute, pana ce urca la suprafata apei. Se pun la scurs intr-o strecuratoare (vezi imaginile). Astfel vom fierbe si restul papanasilor. Daca vreti ca papanasii sa iasa rotunzi, se pot forma cu mana data cu faina. Eu i-am pus cu lingura, deoarece astfel merge mai repede pregatirea lor.
    Pentru crusta cu pesmet, se pune uleiul intr-o tigaie / cratita, cand s-a incalzit se adauga pesmetul si se prajeste la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce capata o culoare aurie. Se ia tigaia / cratita de pe foc, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se amesteca bine. In acest amestec tavalim papanasii fierti. Se servesc calzi. Se mai pot presara la servire cu zahar pudra.
Pofta buna !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu