duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cu cirese


O prajitura minunata...Foi fragede si multe cirese, asezate pe un strat generos de nuca macinata ! Foarte usor de facut si delicioasa...V-o recomand, n-o sa va para rau !



Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii 25*35 cm
-500 g faina de tip 000
-200 g zahar pudra
-200 g smantana
-1 ou intreg + 1 galbenus
-80 g unt sau margarina
-1 plic praf de copt
-un praf de sare
-coaja razuita de la o lamaie
Ingrediente pentru umplutura :
-1,300 kg cirese proaspete (1 kg si 300 g)
-100 g zahar tos
-1 plic zahar vanilat
-150 g nuca macinata
-2 linguri pesmet
Ingrediente pentru uns / presarat deasupra :
-1 ou
-zahar pudra
Praparare :
    Pentru foi, intr-un vas se cerne faina, se adauga praful de copt, sarea, zaharul pudra, se amesteca putin cu mana, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Aluatul se impacheteaza intr-o bucata de folie alimentara si se pune la frigider, pana se pregateste umplutura.
    Pentru umplutura, se curata ciresele de codite, se spala, se scot samburii si se pun la scurs timp de o jumatate de ora. Ciresele scurse se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat.
    Nuca macinata se amesteca cu pesmetul.
    Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in doua parti egale si se intind pe rand doua foi de dimensiunea tavii.
Prima foaie se asaza in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se presara si se niveleaza pe foaie amestecul de nuca macinata si pesmet, apoi se distribuie uniform si ciresele amestecate cu zaharul. Se asaza si a doua foaie peste stratul de cirese, cu degetele apasam usor marginile ca sa sigilam cele doua foi si apasam usor cu palmele deasupra prajiturii ca sa o nivelam - vezi imaginile din timpul prepararii.
Se inteapa foaia de sus cu furculita, se unge cu ou batut.
    Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra. La mine a stat aproximativ o ora la cuptor. Dupa coacere se rastoarna din tava, se indeparteaza hartia de copt si se intoarce in pozitia initiala.
Se presara cu zahar pudra, dupa ce se raceste putin.
Pofta buna !!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu