Blat duo pufos cu nuca de cocos si ciocolata, crema delicioasa de vanilie si topping ganache de ciocolata. O prajitura foarte aromata, minunata...va deveni cu siguranta preferata voastra !
Ingrediente pentru blatul cu nuca de cocos : dimensiunea tavii 25*35 cm
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 100 g razatura de cocos
- 4 linguri faina
- o jumatate de plic praf de copt
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 100 g razatura de cocos
- 4 linguri faina
- o jumatate de plic praf de copt
Ingrediente pentru blatul cu ciocolata :
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao de buna calitate
- o jumatate de plic praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao de buna calitate
- o jumatate de plic praf de copt
Ingrediente pentru crema :
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 2 linguri amidon alimentar sau faina
- 5 linguri lapte
- semintele de la o pastaie de vanilie sau 1 lingura esenta de vanilie
- 200 g unt cu 82 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 2 linguri amidon alimentar sau faina
- 5 linguri lapte
- semintele de la o pastaie de vanilie sau 1 lingura esenta de vanilie
- 200 g unt cu 82 % grasime (obligatoriu unt, nu margarina)
Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolata :
- 150 g ciocolata cu lapte + amaruie, in amestec (de buna calitate)
- 50 g unt (poate fi si doar cu 65 % grasime)
-5 linguri lapte
- 150 g ciocolata cu lapte + amaruie, in amestec (de buna calitate)
- 50 g unt (poate fi si doar cu 65 % grasime)
-5 linguri lapte
Preparare :
Pentru blatul cu nuca de cocos, se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare (cu mixerul), apoi se adauga si zaharul si se mai bate putin, pana se dizolva. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule se incorporeaza pe rand faina cernuta impreuna cu praful de copt (cu miscari de jos in sus) si la urma razatura de cocos.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt siliconata si se intinde compozitia cu nuca de cocos. Se pune tava la o parte, pana pregatim si compozitia pentru blatul cu ciocolata, deoarece cele doua compozitii se vor coace impreuna.
Pentru blatul cu ciocolata, se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare (cu mixerul), se adauga zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga pe rand galbenusurile si uleiul. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule se incorporeaza cu grija faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Aceasta compozitie se intinde peste cea cu nuca de cocos.
Cele doua compozitii se vor coace impreuna, in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Nu uscati in exces prajitura !!! Dupa coacere, prajitura se rastoarna din tava, se indeparteaza hartia se copt si se intoarce in pozitia initiala. Se lasa sa se raceasca de tot.
Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul (cu mixerul) pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, se adauga semintele de la pastaia de vanilie ( pentru aceasta, se taie pastaia pe lungime in doua si se rade cu un cutit miezul / semintele din interior. Nu aruncati pastaia ramasa - daca o puneti in zahar, obtineti dupa un timp zahar vanilat de casa) sau esenta de vanilie, amidonul sau faina si laptele. Se fierbe crema pe baie de aburi, pana se ingroasa putin. Nu se va ingrosa de tot, va avea consistenta smantanii. Se lasa sa se raceasca de tot.
Separat, intr-un bol se freaca untul si se adauga la unt si crema racita. Se omogenizeaza bine. Se intinde aceasta crema pe blatul racit.
Se pune prajitura 1-2 ore la frigider, ca sa se intareasca crema si pe urma se intinde toppingul (ganache-ul) de ciocolata.
Pentru ganache-ul cu ciocolata, se rupe ciocolata bucatele, se adauga laptele, untul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se dizolva toate. Se intinde peste crema de vanilie.
Prajitura se pastreaza la frigider.
Pentru blatul cu nuca de cocos, se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare (cu mixerul), apoi se adauga si zaharul si se mai bate putin, pana se dizolva. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule se incorporeaza pe rand faina cernuta impreuna cu praful de copt (cu miscari de jos in sus) si la urma razatura de cocos.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt siliconata si se intinde compozitia cu nuca de cocos. Se pune tava la o parte, pana pregatim si compozitia pentru blatul cu ciocolata, deoarece cele doua compozitii se vor coace impreuna.
Pentru blatul cu ciocolata, se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare (cu mixerul), se adauga zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga pe rand galbenusurile si uleiul. Se opreste mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule se incorporeaza cu grija faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Aceasta compozitie se intinde peste cea cu nuca de cocos.
Cele doua compozitii se vor coace impreuna, in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Nu uscati in exces prajitura !!! Dupa coacere, prajitura se rastoarna din tava, se indeparteaza hartia se copt si se intoarce in pozitia initiala. Se lasa sa se raceasca de tot.
Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul (cu mixerul) pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, se adauga semintele de la pastaia de vanilie ( pentru aceasta, se taie pastaia pe lungime in doua si se rade cu un cutit miezul / semintele din interior. Nu aruncati pastaia ramasa - daca o puneti in zahar, obtineti dupa un timp zahar vanilat de casa) sau esenta de vanilie, amidonul sau faina si laptele. Se fierbe crema pe baie de aburi, pana se ingroasa putin. Nu se va ingrosa de tot, va avea consistenta smantanii. Se lasa sa se raceasca de tot.
Separat, intr-un bol se freaca untul si se adauga la unt si crema racita. Se omogenizeaza bine. Se intinde aceasta crema pe blatul racit.
Se pune prajitura 1-2 ore la frigider, ca sa se intareasca crema si pe urma se intinde toppingul (ganache-ul) de ciocolata.
Pentru ganache-ul cu ciocolata, se rupe ciocolata bucatele, se adauga laptele, untul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se dizolva toate. Se intinde peste crema de vanilie.
Prajitura se pastreaza la frigider.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu