luni, 20 iulie 2015

Chec cu visine si crusta sfaramicioasa


Chec moale, pufos, presarat cu visine coapte, zemoase si crusta delicioasa din aluat sfaramicios. Incercati-l, e minunat !!!




Ingrediente pentru chec : dimensiunea tavii 25*35 cm
- 300 g unt la temperatura camerei (obligatoriu unt, nu margarina)
- 230 g zahar pudra
- un praf de sare
- 3 oua mari
- 240 g faina de tip 000
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutura :
- 800 g visine bine-coapte
- 3 linguri zahar
- 2 linguri pesmet
Ingrediente pentru crusta sfaramicioasa :
- 150 g unt rece (obligatoriu unt, nu margarina si direct de la frigider)
- 150 g zahar pudra
- un praf de sare
- 225 g faina
Preparare :
Pentru umplutura, se curata visinele de codite, se scot samburii si se presara cu amestecul de zahar si pesmet. Se amesteca bine, scuturand vasul cu grija.
Pentru chec, intr-un bol se amesteca ouale intregi cu zaharul pudra (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga sarea, untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se pune si se niveleaza in tava tapetata cu hartie de copt siliconata. Deasupra se aranjeaza visinele pregatite - vezi imaginile din timpul prepararii !
Pentru crusta sfaramicioasa, se pune in bolul robotului de bucatarie faina amestecata cu zaharul pudra si sarea, se adauga si untul rece taiat cubulete si se amesteca pe functia Pulse (deci pornim / oprim robotul la intervale scurte si regulate) pana ce capata un aspect sfaramicios. Nu lasati compozitia sa devina cremoasa !!!
Crusta se poate pregati si manual, adica sfaramam rapid printre degete untul rece impreuna cu amestecul de faina-zahar pudra-sare, pana ce capata aspectul potrivit.
Aceasta crusta se presara uniform peste compozitia cu visinele.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. La mine a stat aproape o ora la cuptor.
P.S. Puteti varia fructele in functie de sezon : cirese, caise etc.
Pofta buna !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu