Foi foarte fragede si multa umplutura cu branza de vaci !!! Perfecta atat in timpul, cat si la sfarsitul saptamanii... Incercati-o, e delicioasa !!!
Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii
25*35 cm (tava mare de aragaz)
- 530 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 230 g unt / margarina
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 150 g smantana
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 530 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 230 g unt / margarina
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 150 g smantana
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru umplutura :
- 750 g branza de vaci proaspata
- 3 albusuri
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri smantana cu 20-25 % grasime
- zeama de lamaie dupa gust (eu am stors zeama de la o jumatate de lamaie)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g zahar pudra
- 3 linguri gris
- 750 g branza de vaci proaspata
- 3 albusuri
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri smantana cu 20-25 % grasime
- zeama de lamaie dupa gust (eu am stors zeama de la o jumatate de lamaie)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g zahar pudra
- 3 linguri gris
Ingrediente pentru uns / presarat
prajitura :
- 1 ou
- zahar pudra
- 1 ou
- zahar pudra
Preparare :
Pentru aluat, intr-un bol incapator se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga sarea, zaharul pudra si se amesteca putin cu mana aceste ingrediente uscate. In mijloc se face o adancitura, se adauga galbenusurile, smantana, untul / margarina, coaja de lamaie si se framanta rapid un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca e nevoie.
Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se tine la frigider timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim umplutura.
Pentru umplutura, intr-un bol se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra (cu mixerul) si zaharul vanilat, se adauga smantana, coaja de lamaie, putin cate putin si zeama de lamaie, grisul. Se opreste mixerul si se incorporeaza cu grija si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare (cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule, cu miscari de sus in jos).
Se ia aluatul din frigider si se imparte in doua parti egale. Se intind pe rand foi de dimensiunea tavii. Se asaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se distribuie si se niveleaza uniform umplutura cu branza de vaci, se asaza si a doua foaie. Se inteapa peste tot cu o furculita - vezi imaginile din timpul prepararii !
Se unge deasupra cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 50 de minute - pana se rumeneste frumos deasupra. Se presara cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Pentru aluat, intr-un bol incapator se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga sarea, zaharul pudra si se amesteca putin cu mana aceste ingrediente uscate. In mijloc se face o adancitura, se adauga galbenusurile, smantana, untul / margarina, coaja de lamaie si se framanta rapid un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca e nevoie.
Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se tine la frigider timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim umplutura.
Pentru umplutura, intr-un bol se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra (cu mixerul) si zaharul vanilat, se adauga smantana, coaja de lamaie, putin cate putin si zeama de lamaie, grisul. Se opreste mixerul si se incorporeaza cu grija si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare (cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule, cu miscari de sus in jos).
Se ia aluatul din frigider si se imparte in doua parti egale. Se intind pe rand foi de dimensiunea tavii. Se asaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se distribuie si se niveleaza uniform umplutura cu branza de vaci, se asaza si a doua foaie. Se inteapa peste tot cu o furculita - vezi imaginile din timpul prepararii !
Se unge deasupra cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 50 de minute - pana se rumeneste frumos deasupra. Se presara cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu