miercuri, 8 aprilie 2015

Bilute de ciocolata cu nuca de cocos


Ciocolata delicioasa in exterior, miez pufos cu nuca de cocos in interior. Fursecuri demne de orice masa festiva. Le recomand cu mare caldura. Familia si musafirii vor fi placut impresionati...




Ingrediente pentru aluat : pentru circa 27-30 bucati
-250 g faina
-4 linguri cacao de buna calitate (cacao olandeza sau cacao neagra de la Dr. Oetker)
-150 g unt / margarina la temperatura camerei
-80 g zahar pudra
-2 galbenusuri
-un praf de sare
-o jumatate de plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutura :
-1 albus
-80 g razatura de cocos
-50 g zahar pudra
Ingrediente pentru ornat :
-50 g ciocolata alba, de buna calitate
-50 g ciocolata cu lapte, de buna calitate
-2 lingurite ulei
Preparare :
    Se incepe cu prepararea umpluturii. Albusul se bate spuma tare (cu mixerul), se adauga zaharul pudra si se mai bate, pana ce se dizolva zaharul pudra si compozitia devine lucioasa. Nuca de cocos se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule. Cu mainile umede se formeaza din umplutura bilute de marimea unei cirese mai mari. Se pun bilutele pe o tava si se lasa 1 ora la frigider. Mie mi-au iesit 27 de bucati.
    Pentru aluat, se framanta intr-un vas toate ingredientele. Trebuie sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, la temperatura camerei. Pe urma formam tot atatea bilute, cate ne-au iesit si la umplutura. Eu am cantar electronic si am cantarit aluatul, am impartit gramajul la 27 si pe urma am stiut ce gramaj trebuie sa aiba fiecare biluta.
    Se pune o biluta de aluat intr-o palma, cu palma cealalta se turteste / se intinde sub forma de cerc, se pune in mijloc o biluta de cocos si se imbraca biluta de cocos cu aluat (cu grija) - vezi imaginile.
    Se pun bilutele pregatite pe o tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand se deschid putin la culoare, iar dedesubt se vad putin rumenite, sunt gata. Nu le uscati in exces, ca vor ramane tari !!! Se lasa bilutele la racit si pe urma se orneaza cu ciocolata topita (vezi imaginile).
    Pentru ornat, se topeste fiecare tip se ciocolata separat, cu cate o lingurita de ulei.
Pofta buna !!!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu