luni, 27 aprilie 2015

Fursecuri cu mac si gem de prune


O combinatie delicioasa intre un aluat fraged cu mac si magiun de casa ! Un desert simplu, rapid si delicios ! Inchise intr-o cutie etansa, vor ramane zile intregi fragede, asta daca nu dispar in prima zi :)))



Ingrediente pentru aluat : pentru circa 34 bucati
-300 g faina
-250 g unt (eventual margarina, dar cu unt sunt mai bune)
-200 g zahar pudra
-1 lingurita scortisoara macinata
-150 g mac macinat
-1 ou
+ gem de prune pentru umplutura
Preparare :
    Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul pudra, scortisoara, macul (se amesteca cu mana cele patru ingrediente uscate), untul si oul si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca e nevoie.
    Se presara pe masa de lucru putina faina si se intinde aluatul (circa 8 mm grosime). Se taie fasii, apoi patratele de circa 6*6 cm.
In mijlocul fiecarui patratel se pune gem de prune, se aduna colturile se se formeaza bilute, avand grija sa nu curga gemul (vezi imaginile din timpul prepararii).
    Se pun bilutele pe tava tapetata cu hartie de copt siliconata, cu partea adunata in jos.
    Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana incep dedesubt sa se rumeneasca usor, circa 25-30 minute, depinde de cuptor. Nu le uscati in exces, ca vor fi tari !!!
    Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-au racit putin.
Pofta buna !!!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu