Fursecuri de ciocolata cu alune si umplutura cu crema de alune. Delicioase, aspectuoase si foarte usor de facut.
Ingrediente pentru aluat : pentru circa 26 bucati
-140 g faina
-30 g cacao de buna calitate
-120 g unt (obligatoriu unt, nu margarina)
-100 g zahar pudra
-1 galbenus de ou
-2 linguri lapte
-1 plic zahar vanilat
-140 g faina
-30 g cacao de buna calitate
-120 g unt (obligatoriu unt, nu margarina)
-100 g zahar pudra
-1 galbenus de ou
-2 linguri lapte
-1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru tavalit / umplut :
-1 albus de ou
-150 g alune nesarate, tocate marunt
-crema de alune Nutella, Fineti etc.
-1 albus de ou
-150 g alune nesarate, tocate marunt
-crema de alune Nutella, Fineti etc.
Preparare :
Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas impreuna cu zaharul pudra si cacaua, se adauga si restul ingredientelor si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina. Aluatul obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider timp de o ora. Pe urma se formeaza bilute de marimea unei nuci.
Pentru tavalit, se bate albusul usor cu o furculita, dar nu trebuie sa obtinem o spuma, sa fie batut doar pe jumatate.
Alunele se maruntesc in robot de bucatarie, dar sa ramana bucatele marunte.
Fiecare biluta se tavaleste prima data prin albus, pe urma prin alunele maruntite. Se pun bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, lasand o anumita distanta intre ele. Se apasa cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute, astfel vor ramane mici adancituri unde vom pune crema de alune, insa doar dupa coacere. Eu am facut adanciturile cu coada unei linguri de lemn.
Se coc doar asa, fara umplutura, in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand la fund incep sa se rumeneasca usor (10-15 minute, depinde de cuptor). Nu le uscati in exces !!!
Se lasa sa se raceasca aproape de tot, apoi in fiecare adancitura se pune crema de alune cu o lingurita.
Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas impreuna cu zaharul pudra si cacaua, se adauga si restul ingredientelor si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina. Aluatul obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider timp de o ora. Pe urma se formeaza bilute de marimea unei nuci.
Pentru tavalit, se bate albusul usor cu o furculita, dar nu trebuie sa obtinem o spuma, sa fie batut doar pe jumatate.
Alunele se maruntesc in robot de bucatarie, dar sa ramana bucatele marunte.
Fiecare biluta se tavaleste prima data prin albus, pe urma prin alunele maruntite. Se pun bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, lasand o anumita distanta intre ele. Se apasa cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute, astfel vor ramane mici adancituri unde vom pune crema de alune, insa doar dupa coacere. Eu am facut adanciturile cu coada unei linguri de lemn.
Se coc doar asa, fara umplutura, in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand la fund incep sa se rumeneasca usor (10-15 minute, depinde de cuptor). Nu le uscati in exces !!!
Se lasa sa se raceasca aproape de tot, apoi in fiecare adancitura se pune crema de alune cu o lingurita.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu