duminică, 13 septembrie 2015

Chec cu piersici / caise


Chec moale, pufos, cu multe fructe zemoase : piersici sau caise, proaspete sau din compot ! O prajitura delicioasa care merita incercata !!!



Ingrediente : dimensiunea tavii 25*35 cm
- 6 oua
- 300 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 ml ulei
- 11 linguri lapte gras (de casa, daca e posibil - eu am pus cu tot cu caimac / spuma)
- 300 g faina alba
- 1 plic praf de copt
+ 12-13 piersici / caise mari, coapte (eu am folosit caise). Se pot folosi fructe proaspete, cand e sezonul sau din compot.
Preparare :
    Piersicile / caisele se spala, se lasa la uscat pe un prosop curat de bucatarie, apoi se injumatatesc.
    Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul tos, zaharul vanilat, pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa. Apoi se adauga pe rand uleiul, laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se opreste mixerul si se adauga si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand cu grija, cu miscari de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule. Compozitia astfel pregatita se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, deasupra se aranjeaza jumatatile de piersici / caise si le apasam putin ca sa intre pe jumatate in compozitie (cu partea taiata in sus) - vezi imaginile din timpul prepararii !!!
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (la mine a stat aproape o ora la cuptor).
    Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-a racit !
Pofta buna !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu