sâmbătă, 26 septembrie 2015

Fursecuri cu miere


Fursecuri moi, delicioase, parfumate cu miere, scortisoara si cuisoare. Perfecte langa ceai, lapte... Sunt usor de pregatit si deosebit de savuroase !!!




Ingrediente : pentru circa 36-38 buc
- 8 linguri miere de albine
- 600 g faina alba
- 4 oua
- 200 g zahar pudra
- 200 g margarina
- 1 lingurita cu varf de scortisoara macinata
- 1 lingurita cu varf de cuisoare macinate
- coaja razuita de la o lamaie
- zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
+ niste miez de nuca pentru ornat
Preparare :
    Mierea se incalzeste intr-un vas impreuna cu margarina, doar pana ce se topeste margarina, se ia vasul de pe foc, se adauga ouale intregi, se amesteca bine, apoi zaharul pudra, coaja de lamaie, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si faina. Se amesteca bine toate ingredientele.
Compozitia astfel pregatita se lasa la odihnit o ora, la temperatura camerei.
    Dupa trecerea timpului de odihna, se ia cu o lingurita din compozitie si se formeaza / modeleaza cu mainile bilute de marimea unei nuci mai mari care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt siliconata (se lasa distanta intre fursecuri, deoarece vor creste / se vor lati in timpul coacerii). In mijlocul fiecarei bilute se pune o bucatica de miez de nuca si se apasa putin ca sa intre in compozitie - vezi imaginile din timpul prepararii !
    Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, circa 20-25 minute. Pe fund prind o crusta maronie - vezi imaginile !!! Sa nu le uscati in exces ca vor fi tari !!!
Intr-o cutie etansa vor ramane moi si o saptamana !
Pofta buna !!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu