luni, 28 septembrie 2015

Prajitura cu crema de lamaie


Foi foarte fragede si crema de lamaie delicioasa. Foile se coc impreuna cu crema, deci nu trebuie sa stati prea mult in bucatarie ! E foarte buna, merita incercata !



Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii 25*35 cm (tava mare de aragaz)
- 530 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 230 g unt / margarina
- 150 g zahar pudra
- 2 oua
- 150 g smantana
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru crema :
- 3 plicuri budinca cu gust de vanilie Dr Oetker
- 200 g zahar
- 700 ml lapte
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- zeama stoarsa de lamaie dupa gust (eu am stors doar o jumatate de lamaie)
- 650 g smantana proaspata cu 25 % grasime
Ingrediente pentru uns / presarat prajitura :
- 1 ou
- zahar pudra
Preparare :
    Pentru aluat, intr-un bol incapator se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga sarea, zaharul pudra si se amesteca putin cu mana aceste ingrediente uscate. In mijloc se face o adancitura, se adauga ouale, smantana, untul / margarina, coaja de lamaie si se framanta rapid un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca e nevoie.
Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se tine la frigider timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema.
    Pentru crema, se amesteca praful de budinca cu zaharul, se adauga treptat si laptele, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase si se fierbe la foc potrivit, pana se ingroasa (se amesteca continuu). Se ia de pe foc, se toarna crema intr-un bol incapator si in crema fierbinte se incorporeaza pe rand coaja de lamaie, smantana si zeama de lamaie dupa gust (dupa gustul meu a fost suficienta zeama de la o jumatate de lamaie). Aceasta operatiune se poate face cu mixerul, pe o treapta de viteza mai mica.
    Se ia aluatul din frigider si se imparte in doua parti egale. Se intind pe rand foi de dimensiunea tavii. Se asaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se distribuie si se niveleaza uniform crema pregatita, se asaza si a doua foaie. Se inteapa peste tot cu o furculita.
    Se unge deasupra cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 50 de minute - pana se rumeneste frumos deasupra. Se presara cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin. Se taie doar dupa ce s-a racit de tot !!!
P.S. De data aceasta nu am imagini si din timpul prepararii, deoarece fetita mi-a fost in tabara si a dus cu ea aparatul foto. Am asteptat-o cu aceasta prajitura minunata si am reusit sa fac fotografii doar cu praji gata feliata !!!
Pofta buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu