vineri, 13 martie 2015

Chec cu ciocolata, zmeura si piersici





Ingrediente:(dimensiunea tavii este de 20x30 cm)
- 125 g margarina/unt
- 200 g zahar
- 6 oua
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja razuita de la o lamaie
- 180 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 g ciocolata neagra
- 150-200 g zmeura
- 2-3 piersici
Preparare:
Ciocolata se taie bucati mici. Se spala fructele, piersicile se curata de coaja si se taie feliute. 
Galbenusurile se freaca cu margarina, zaharul vanilat, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si faina cernuta (faina se cerne ca sa iasa prajitura mai pufoasa). Se omogenizeaza bine cu mixerul. Bicarbonatul se stinge cu 2-3 lingurite de zeama de lamaie si se adauga la compozitie. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie cu o paleta, amestecand cu grija de jos in sus. Ultima data se adauga si ciocolata taiata bucatele, se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aranjeaza fructele si le apasam putin in compozitite. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Se presara cu zahar pudra dupa ce s-a racit.
Iarna se pot pune fructe congelate sau din compot.
Daca aveti tava mai mare (de ex 25*40), atunci se socotesc ingredientele o data si jumatate.
Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu