Un chec atat de moale si pufos ca pur si simplu se topeste in gura.
Este o prajitura foarte aromata datorita scortisoarei si imbogatita cu felii zemoase de mere. Simpla, dar foarte gustoasa.
Este o prajitura foarte aromata datorita scortisoarei si imbogatita cu felii zemoase de mere. Simpla, dar foarte gustoasa.
Unele ingrediente se masoara cu o cana de 250 ml
Ingrediente pentru compozitia de baza : dimensiunea tavii 25*35 cm
-3 cani faina alba de tip 000
-o jumatate de cana zahar
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 cana si jumatate lapte
-2 oua
-100 g unt / margarina moale (aproape topit/a)
Ingrediente pentru compozitia de baza : dimensiunea tavii 25*35 cm
-3 cani faina alba de tip 000
-o jumatate de cana zahar
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 cana si jumatate lapte
-2 oua
-100 g unt / margarina moale (aproape topit/a)
Ingrediente pentru compozitia cu
scortisoara :
-150 g unt / margarina moale
-o jumatate de cana zahar brun
-2 linguri faina
-1 lingura scortisoara macinata
-150 g unt / margarina moale
-o jumatate de cana zahar brun
-2 linguri faina
-1 lingura scortisoara macinata
+ 2 mere mari, curatate de coaja si
cotoare si taiate feliute (crude le folosim, nu trebuie calite)
Preparare :
Pentru compozitia de baza, se amesteca cu mixerul ouale intregi cu zaharul, vanilia (pana se albeste compozitia si se face ca o spuma consistenta). Pe urma se adauga untul / margarina moale, laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata.
Pentru compozitia cu scortisoara, se amesteca bine untul / margarina cu zaharul brun, faina si scortisoara macinata (cu mixerul). Cu o lingura distribuim uniform aceasta compozitie peste cealalta care se afla in tava (vezi imaginile de mai jos). Cu ajutorul unei furculite facem miscari circulare ca sa amestecam putin cele doua compozitii si prajitura sa para marmorata. Feliutele de mere se aranjeaza si se imping in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-a racit putin.
Pentru compozitia de baza, se amesteca cu mixerul ouale intregi cu zaharul, vanilia (pana se albeste compozitia si se face ca o spuma consistenta). Pe urma se adauga untul / margarina moale, laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata.
Pentru compozitia cu scortisoara, se amesteca bine untul / margarina cu zaharul brun, faina si scortisoara macinata (cu mixerul). Cu o lingura distribuim uniform aceasta compozitie peste cealalta care se afla in tava (vezi imaginile de mai jos). Cu ajutorul unei furculite facem miscari circulare ca sa amestecam putin cele doua compozitii si prajitura sa para marmorata. Feliutele de mere se aranjeaza si se imping in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Se presara cu zahar pudra, dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu