duminică, 22 martie 2015

Prajitura Sport


Un desert apetisant care nu necesita multe ingrediente si mult efort, deoarece nu trebuie copt. Cand vreti ceva dulce si nu prea aveti timp sau chef de stat prin bucatarie, atunci optati cu incredere pentru acest deliciu !



Ingrediente pentru baza prajiturii : dimensiunea tavii 20*30 cm
-500 g biscuiti cu vanilie la vrac, de tip Petit Beurre, Picnic, etc.
-4 linguri cacao
-250 g unt / margarina
-200 g zahar
-200 ml lapte
-esenta de rom 2-3 linguri (sau dupa gust)
-1 borcan mai mic compot de visine (optional)

Ingrediente pentru topping (glazura) :
-100 g ciocolata cu lapte de buna calitate
-1 lingurita ulei
-2 linguri frisca lichida (sau eventual lapte)

Preparare :
    Pentru baza prajiturii, biscuitii se dau prin masina de tocat carne sau robot de bucatarie, se adauga praful de cacao si se amesteca. Separat, intr-un alt vas se pune laptele, zaharul, margarina si se incalzeste pe foc mic, amestecand continuu pana se dizolva zaharul si margarina. Aceasta compozitie se adauga la cea de biscuiti, se adauga visinele scurse din compot, esenta de rom dupa gust si se amesteca pana la omogenizare. 
    Tava se tapeteaza cu hartie de copt, se pune compozitia pregatita si se apasa cu palma curata, pana se obtine forma neteda de prajitura. Se pune la rece timp de o ora.
    Pentru topping, se topeste ciocolata rupta bucatele cu celelalte ingrediente, pe baie de aburi. Se toarna glazura peste prajitura . 
    Se da din nou la rece timp de doua ore. Se taie feliute, ca orice alta prajitura.

Pofta buna !!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu