miercuri, 11 martie 2015

Chifle dulci cu mac


Pentru un mic dejun sanatos si satios.



Ingrediente :
-400 g faina alba
-80 g faina de tip 650
-300 ml lapte caldut
-50 g unt / margarina moale
-25 g drojdie proaspata
-3 linguri zahar
-un praf de sare
Pentru uns/presarat deasupra :
-1 ou si 1-2 linguri mac
Preparare :
In laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia si lasam 2-3 minute sa se umfle. Intr-un alt vas cernem faina, adaugam untul moale, sarea si laptele cu drojdia. Framantam un aluat moale, elastic (dar sa nu fie lipicios !). Putem adauga un pic de faina, daca mai e nevoie. Lasam aluatul la dospit 1 ora (pana isi dubleaza volumul), in vasul in care am framantat, acoperindu-l cu un servet curat de bucatarie.
Impartim aluatul in 10 parti egale, le dam forma rotunda de chifla. 
Le aranjam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele, deoarece vor creste. Lasam 15 minute sa se odihneasca. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu mac. Se coc in cuptorul preincalzit, la 200-210 grade pana se rumenesc frumos deasupra. Se pot consuma cu gem si o cana de cacao cu lapte fierbinte.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu