miercuri, 11 martie 2015

Tarta cu cocos si cirese

 O tarta simpla, dar foarte gustoasa. Perfecta pentru zilele cand poftiti ceva dulce, dar nu vreti sa stati prea mult in bucatarie. Se prepara foarte repede si nu aveti nici multe vase de spalat dupa.

Ingrediente : pentru o forma de tarta sau forma rotunda simpla cu diametrul de 26 cm.
-4 oua
-150 g zahar
-1 pahar mic de iaurt natur (de 180 g)
-150 g unt / margarina moale
-coaja razuita de la o lamaie
-150 g faina
-100 g gris
-50 g nuca de cocos + inca doua linguri pentru presarat deasupra
-1 plic praf de copt
-un praf de sare
+ cirese fara samburi, dupa gust (proaspete, congelate sau din compot) Se poate pune orice alt tip de fruct (sau amestec de mai multe fructe), dupa gustul fiecaruia.
Preparare :
Ouale intregi se freaca bine cu zaharul (cu mixerul, pana ce compozitia se deschide la culoare), apoi se adauga pe rand untul / margarina moale, iaurtul, coaja de lamaie. La final adaugam si faina cernuta, amestecata cu praful de copt, sarea, nuca de cocos si grisul. Se omogenizeaza bine si se toarna in forma unsa cu ulei sau tapetata pe fund cu hartie de copt siliconata. Se aranjeaza deasupra fructele, se imping putin in compozitie. Se presara peste compozitie cele 2 linguri de nuca de cocos (vezi imaginile).
Fructele congelate nu se dezgheata, ci se pun asa congelate. Daca sunt din compot, atunci se scurg de zeama. 
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea.
Pofta buna !






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu