O prajitura dulce-acrisoara delicioasa. E zemoasa de la fructe si foarte aromata !!!
Ingrediente : dimensiunea tavii 20*30 cm. Eu am copt checul intr-o tava prea mare, de aceea n-a iesit foarte inalt, dar dimensiunea de 20*30 cm va fi perfecta.
-150 g gris
-150 g faina de tip 000
-1 plic praf de copt
-380 g iaurt natur
-3 oua
-130 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-120 g unt topit
-coaja razuita de la o portocala
+caise sau piersici dupa gust (proaspete sau din compot) Eu am avut caise la congelator. Daca folositi fructe proaspete, atunci le presarati din abundenta cu zahar pudra si putin gris. Daca folositi fructe din compot, atunci se scurg de zeama si zahar nu mai trebuie. Caisele se vor taia in doua, iar daca puneti piersici, le taiati in patru.
-150 g faina de tip 000
-1 plic praf de copt
-380 g iaurt natur
-3 oua
-130 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-120 g unt topit
-coaja razuita de la o portocala
+caise sau piersici dupa gust (proaspete sau din compot) Eu am avut caise la congelator. Daca folositi fructe proaspete, atunci le presarati din abundenta cu zahar pudra si putin gris. Daca folositi fructe din compot, atunci se scurg de zeama si zahar nu mai trebuie. Caisele se vor taia in doua, iar daca puneti piersici, le taiati in patru.
Preparare :
Faina se cerne si se amesteca cu grisul si praful de copt. Intr-un alt bol incapator se freaca (cu mixerul) ouale intregi cu zaharul, vaniliile, pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa. Pe urma se adauga treptat iaurtul, untul topit (dar rece), coaja razuita de portocala si amestecul de gris-faina-praf de copt. Se lasa compozitia circa 1 ora in bolul in care s-a preparat, deoarece grisul trebuie sa se inmoaie. Dupa aceea se mai amesteca putin cu o lingura de lemn / spatula si se toarna comozitia in tava tapetata cu hartie de copt siliconata.
Se aranjeaza deasupra fructele (fiecare bucata se pune cu coaja in jos) si se apasa putin fiecare bucata, ca sa intre in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit putin, se presara cu zahar pudra.
Faina se cerne si se amesteca cu grisul si praful de copt. Intr-un alt bol incapator se freaca (cu mixerul) ouale intregi cu zaharul, vaniliile, pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa. Pe urma se adauga treptat iaurtul, untul topit (dar rece), coaja razuita de portocala si amestecul de gris-faina-praf de copt. Se lasa compozitia circa 1 ora in bolul in care s-a preparat, deoarece grisul trebuie sa se inmoaie. Dupa aceea se mai amesteca putin cu o lingura de lemn / spatula si se toarna comozitia in tava tapetata cu hartie de copt siliconata.
Se aranjeaza deasupra fructele (fiecare bucata se pune cu coaja in jos) si se apasa putin fiecare bucata, ca sa intre in compozitie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit putin, se presara cu zahar pudra.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu