Este o specialitate din bucataria maghiara, mai precis o budinca dulce de taietei, cu branza de vaci si stafide. Delicioasa..., de va lingeti pe toate degetele :)))
Ingrediente : dimensiunea tavii 25*35 cm
-1 pachet cu foi de placinte (pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de 8 foi, restul se pot pastra la congelator)
-230 g taietei lati
-80 g unt
-600 g branza de vaci
-150 ml smantana (cu 20-25 % grasime)
-3 oua
-7 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g stafide
-coaja razuita de la o lamaie / limeta
+ 1 ou pentru uns deasupra si cateva linguri de ulei pentru unsul foilor de placinta
-1 pachet cu foi de placinte (pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de 8 foi, restul se pot pastra la congelator)
-230 g taietei lati
-80 g unt
-600 g branza de vaci
-150 ml smantana (cu 20-25 % grasime)
-3 oua
-7 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 g stafide
-coaja razuita de la o lamaie / limeta
+ 1 ou pentru uns deasupra si cateva linguri de ulei pentru unsul foilor de placinta
Preparare :
Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cat sa le acopere, timp de o ora. Pe urma se scurg bine de apa.
Taieteii lati se fierb in apa cu putina sare, pe urma se scurg si se amesteca imediat cu cele 80 g de unt topit.
Intr-un bol incapator se amesteca (cu mixerul) branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja de lamaie / limeta, smantana, stafidele. Oprim mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule incorporam cu grija albusurile batute spuma tare si ultima data pastele fainoase fierte.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt siliconata si se pun una peste alta 4 foi de placinta (unse fiecare doar pe o parte cu ulei). Peste foile de placinta se toarna si se niveleaza compozitia cu branza de vaci si taietei, iar deasupra se pun alte 4 foi de placinta, unse din nou fiecare pe o parte cu ulei (vezi imaginile). Deasupra se unge cu ou batut.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra ( aproximativ 40-50 minute sau chiar si o ora - depinde de cuptor).
Dupa ce s-a racit putin, se presara cu zahar pudra si se taie cuburi.
Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cat sa le acopere, timp de o ora. Pe urma se scurg bine de apa.
Taieteii lati se fierb in apa cu putina sare, pe urma se scurg si se amesteca imediat cu cele 80 g de unt topit.
Intr-un bol incapator se amesteca (cu mixerul) branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja de lamaie / limeta, smantana, stafidele. Oprim mixerul si cu ajutorul unei linguri de lemn / spatule incorporam cu grija albusurile batute spuma tare si ultima data pastele fainoase fierte.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt siliconata si se pun una peste alta 4 foi de placinta (unse fiecare doar pe o parte cu ulei). Peste foile de placinta se toarna si se niveleaza compozitia cu branza de vaci si taietei, iar deasupra se pun alte 4 foi de placinta, unse din nou fiecare pe o parte cu ulei (vezi imaginile). Deasupra se unge cu ou batut.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra ( aproximativ 40-50 minute sau chiar si o ora - depinde de cuptor).
Dupa ce s-a racit putin, se presara cu zahar pudra si se taie cuburi.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu