miercuri, 11 martie 2015

Chifle cu miere si iaurt





Ingrediente :
-250 g faina
-15 g drojdie proaspata
-100 ml iaurt natur proaspat (la temperatura camerei)
-1,5 linguri miere
-80 ml apa calduta
- o jumatate lingura ulei de masline
-1 lingurita rasa de sare
Pentru uns deasupra :
-1 ou
Preparare :
In apa calduta se dizolva drojdia si se lasa 2-3 minute sa se umfle. Intr-un alt vas cernem faina, adaugam sarea, iaurtul, mierea, uleiul de masline si apa cu drojdia. Se framanta un aluat moale, elastic (dar sa nu fie lipicios!). Putem adauga inca un pic de faina daca mai e nevoie. Se acopera aluatul cu un servet curat de bucatarie, in vasul in care am framantat si se lasa la dospit 1 ora. 
Se imparte aluatul in 6 parti egale, se da forma rotunda de chifla si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Lasam distanta intre ele. Se lasa 20 de minute la odihnit. Se unge deasupra cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra. 
Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu