vineri, 13 martie 2015

Sandwich cald altfel



Foarte atractive, precis vor fi pe gustul copiilor.





Ingrediente pentru aluat : (pentru circa 10-12 buc)
-300 g faina
-150 ml lapte caldut
-1 ou
-50 g unt/marg moale
-1 lingurita rasa de sare
-20 g drojdie proaspata
Ingrediente pentru umplutura :
-10-12 felii de sunca presata
-cascaval razuit
-sos de pizza
+pentru uns deasupra 1 ou batut, seminte de in / susan (optional)
Pentru aluat dizolvam drojdia in laptele caldut (nu fierbinte !) si lasam 2-3 minute pana se umfla. Separat, intr-un vas cernem faina, adaugam oul, sarea, untul moale si laptele cu drojdia si framantam un aluat moale, elastic (dar sa nu fie lipicios). Daca mai e nevoie, adaugam inca putina faina. Cu mainile formam din aluat o bila mare, lasam in vasul in care am framantat, acoperim cu un servet curat de bucatarie si lasam la dospit circa 1 ora (la temperatura camerei).
Intindem aluatul subtire (circa 3 mm grosime) si decupam cercuri cu un bol de diametrul de 10 cm (cercurile de aluat trebuie sa fie la fel de mari ca si feliile de sunca). Aluatul ce ramane dupa decupare se framanta si se intinde din nou, pana la epuizare. 
Asamblam in felul urmator : cerc de aluat+ cam o lingurita de sos de pizza+1 lingurita de cascaval razuit+1 felie de sunca+alt cerc de aluat. Cu un cutit taiem in 8 felii sandwich-ul, dar mijlocul sa ramana netaiat. Putem marca mijlocul cu un paharel ca de tuica. Prindem cu o mana o felie si cu cealalta mana felia de langa si intoarcem feliile in sens invers/spre exterior (vezi imaginile). Asa procedam si cu restul feliilor. Se unge deasupra cu ou batut, se presara seminte dupa gust, se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana se rumenesc deasupra. In tava se pune hartie de copt (eu la orice prajitura folosesc hartie de copt siliconata, e foarte buna, nu se lipeste nimic de ea).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu