Aluat foarte pufos, aromat si multa umplutura cu branza si cacao.
Ingrediente pentru aluat : pentru o forma de coronita (sau forma rotunda simpla) cu diametrul de 30 cm.
-400 g faina de tip 000
-25 g drojdie proaspata
-150 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-200 ml lapte caldut
-100 g unt / margarina moale
-1 ou
-un praf de sare
-coaja razuita de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru umplutura :
-500 g branza de vaci
-3 linguri gris
-6 linguri zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-coaja razuita de la o jumatate de lamaie
-1 ou
-1 lingura zeama de lamaie
+2 linguri de cacao
-3 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru uns deasupra :
-1 ou batut si amestecat cu 1 lingura de lapte
Preparare :
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva vanilia si drojdia proaspata. Se lasa 2-3 minute, pana se umfla.
Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul pudra, un praf de sare, margarina moale, oul, coaja de lamaie, laptele cu drojdia si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Aluatul se lasa in vasul in care s-a framantat, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa la dospit o ora si jumatate, intr-un loc caldut.
Pentru umplutura, branza de vaci se amesteca bine cu grisul, zaharul pudra, vanilia, galbenusul, zeama si coaja de lamaie si ultima data se incorporeaza cu grija si albusul batut spuma tare.
Praful de cacao se amesteca cu cele 3 linguri de zahar pudra.
Aluatul dospit se imparte in doua parti egale, se intinde pe rand in forma dreptunghiulara, se imparte/ intinde pe fiecare bucata cantitatea de branza pregatita, se presara pe fiecare amestecul de cacao si zahar pudra si se ruleaza strans pe partea mai lunga (vezi imaginile de mai sus). Cele doua rulouri se impletesc intre ele (vezi imaginile). Forma de coronita sau forma rotunda simpla se unge bine cu ulei si se aseaza impletitura, unind capetele (vezi imaginile). Se lasa la dospit in forma inca o jumatate de ora. Se unge deasupra cu amestecul de ou si lapte.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Daca vedem ca se rumeneste prea repede deasupra, se poate acoperi cu o bucata de folie de aluminiu. La mine a stat 1 ora la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu