Sunt extrem de satioase si foarte gustoase. Se pot pune la pachet pentru a fi consumate la locul de munca/scoala/gradinita.
Din aceasta cantinate ies aproximativ 23-25 buc, in functie de cat de mari le taiem.
Din aceasta cantinate ies aproximativ 23-25 buc, in functie de cat de mari le taiem.
Ingrediente pentru aluat :
-500 g faina
-50 g faina de tip 650
-300 ml smantana
-50 ml lapte caldut
-50 ml ulei
-1 ou
-6 g drojdie granulata (uscata)
-o jumatate de lingurita zahar
-1 lingurita sare
-500 g faina
-50 g faina de tip 650
-300 ml smantana
-50 ml lapte caldut
-50 ml ulei
-1 ou
-6 g drojdie granulata (uscata)
-o jumatate de lingurita zahar
-1 lingurita sare
Ingrediente pentru umplutura :
-150 g sunca presata
-100 g cremvusti
-2 cepe rosii
-4 catei de usturoi
-50 ml ulei
-50 g unt / margarina
- 200 g cascaval razuit
-piper macinat
-150 g sunca presata
-100 g cremvusti
-2 cepe rosii
-4 catei de usturoi
-50 ml ulei
-50 g unt / margarina
- 200 g cascaval razuit
-piper macinat
Pentru uns / presarat deasupra :
-1 ou si seminte de susan/ in
-1 ou si seminte de susan/ in
Preparare :
Pentru aluat, faina cernuta se amesteca cu drojdia granule, sarea, zaharul + celelalte ingrediente si se framanta un aluat moale, elastic (dar nu lipicios !). Se lasa o ora si jumatate la dospit in vasul in care am framantat (acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie).
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde pe rand in forma dreptunghiulara.
Pentru umplutura, sunca si cremvustii se taie cubulete si se soteaza in ulei pana se rumenesc. Se potrivesc la gust cu piper macinat. Cu o paleta scoatem mezelurile din ulei, iar in tigaie, in uleiul ramas topim si untul, zdrobim usturoiul si luam de pe foc (nu trebuie prajit !). Separat se taie ceapa fideluta.
Amandoua foile de aluat se ung cu untul usturoiat (cu o pensula), se distribuie uniform ceapa taiata, mezelurile, se presara cu cascavalul razuit si se ruleaza strans fiecare. Astfel obtinem doua rulade. Fiecare rulada se taie in bucatele de forma triunghiulara.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, lasand distanta intre ele. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu seminte de susan / in. Se coc in cuptorul preincalzit, la 190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pentru aluat, faina cernuta se amesteca cu drojdia granule, sarea, zaharul + celelalte ingrediente si se framanta un aluat moale, elastic (dar nu lipicios !). Se lasa o ora si jumatate la dospit in vasul in care am framantat (acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie).
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde pe rand in forma dreptunghiulara.
Pentru umplutura, sunca si cremvustii se taie cubulete si se soteaza in ulei pana se rumenesc. Se potrivesc la gust cu piper macinat. Cu o paleta scoatem mezelurile din ulei, iar in tigaie, in uleiul ramas topim si untul, zdrobim usturoiul si luam de pe foc (nu trebuie prajit !). Separat se taie ceapa fideluta.
Amandoua foile de aluat se ung cu untul usturoiat (cu o pensula), se distribuie uniform ceapa taiata, mezelurile, se presara cu cascavalul razuit si se ruleaza strans fiecare. Astfel obtinem doua rulade. Fiecare rulada se taie in bucatele de forma triunghiulara.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, lasand distanta intre ele. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu seminte de susan / in. Se coc in cuptorul preincalzit, la 190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu