vineri, 20 martie 2015

Chec - tort zebra



Un chec gustos in doua culori care va fi cu siguranta pe gustul celor mici (si nu numai), langa o cana de cacao cu lapte fierbinte.


Ingrediente : pentru o forma cu diametrul de 26 cm
-5 oua
-180 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-370 g faina
-1 plic praf de copt
-150 ml ulei
-150 ml apa + 3 linguri pentru blatul cu cacao
-2 linguri cacao
Preparare :
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, vanilia (cu mixerul), se adauga pe rand uleiul (asa ca la maioneza), apa, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in final incorporam cu grija (cu o spatula sau lingura de lemn) albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. 
Se imparte compozitia in doua, iar intr-o parte se incorporeaza praful de cacao (se cerne in compozitie) si cele 3 linguri de apa.
Se tapeteaza fundul formei cu hartie pentru copt si se pune in mijlocul formei o lingura de compozitie galbena, pe urma deasupra una cu cacao. Deci, se pune totdeauna in mijlocul celei anterioare, fara sa apasam cu lingura si fara sa scuturam forma, pana la epuizarea compozitiilor.
Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, desprindem marginile checului de forma cu ajutorul unui cutit si rasturnam din forma (eu am forma cu baza detasabila si e mult mai usor de scos). Cand se taie felii, va fi dungat ca zebra :)))
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu