luni, 23 martie 2015

Prajitura Bounty


O prajitura cu multa nuca de cocos, crema delicioasa de vanilie si glazura de ciocolata.



Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii 25*35 cm
-300 g faina
-2 linguri cacao 
-1 plic praf de copt
-150 g unt / margarina
-150 g zahar pudra
-1 ou
-1-2 linguri smantana
Ingrediente pentru stratul de cocos :
-6 albusuri
-150 g zahar pudra
-200 g fulgi de cocos
Ingrediente pentru crema :
-6 galbenusuri
-3 linguri faina
-300 ml lapte
-1 lingurita esenta de vanilie
-250 g unt / margarina
-200 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura de ciocolata :
-150 g ciocolata cu lapte + amaruie in amestec
-50 ml frisca lichida
-1 lingurita ulei
Preparare :
    Pentru foi, se cerne faina, praful de cacao, praful de copt intr-un bol, se adauga si restul ingredientelor si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina. Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intind pe rand foi de dimensiunea tavii. Se pune prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se intinde stratul de cocos, se pune si cea de-a doua foaie, se apasa putin pe margini, se inteapa foaia cu furculita. Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Nu uscati in exces prajitura !!!
    Pentru stratul de cocos, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra treptat si se mai bate 2-3 minute. Oprim mixerul si fulgii de cocos se amesteca in compozitie cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus. Aceasta compozitie vine intre cele doua foi de cacao.
    Pentru crema, se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, faina si laptele se adauga treptat ca sa nu faca cocoloase. Se fierbe pe foc potrivit, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Untul / margarina se freaca cu restul de zahar pudra, se adauga treptat si crema racita. Se omogenizeaza bine. Daca crema e prea moale, se pune putin la frigider. Aceasta crema se intinde peste prajitura racita. Se pune prajitura o ora la frigider si doar dupa aceea se pune glazura de ciocolata.
    Pentru glazura de ciocolata, se rupe ciocolata bucatele, se adauga uleiul si frisca lichida si se topeste pe baie de aburi, amestecand continuu, pana ce incepe sa se ingroase. Se intinde glazura peste crema de vanilie. Se pune prajitura la frigider si se taie doar a doua zi.
Pofta buna !!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu